mandag den 21. juni 2021

Kartoffelmad deluxe

 

Vi har spist kartoffelmadder til frokost både i dag og i går. De nye danske kartofler er allerbedst lige nu synes jeg, så det skal udnyttes til fulde. 

Min mand er ikke fan af kartofler, heller ikke de nye danske kartofler (hvordan kan det lade sig gøre???) men han måtte bøje sig for denne mad, og var selv overrasket over, at den  smagte så godt. 

Det skyldes selvfølgelig (udover de uovertrufne lokaltavlede kartofler) de hjemmefriterede løg samt estragonmayonnaisen som lige giver maden et ekstra touch. 

Jeg har ikke angivet mængder, så du må selv lige vurdere hvor mange ingredienser der skal bruges ift. antal af medspisere. 

Kartoffelmadder deluxe:

Nye danske kartofler, helst de små fine på str. med valnødder

Godt groft rugbrød

Hellmanns mayonnaise 

Tørret eller frisk estragon

Friterede løg (beregn 1 mellemstort løg til 2 pers. 

Rapsolie

Mel

Fint salt

Øvrigt topping:

Forårsløg, grønne asparges, Syltede rødløg purløg

Fremgangsmåde:

Skrab kartoflerne omhyggeligt. Læg dem i en gryde og hæld vand over så det netop dækker. Tilsæt groft havsalt. Kog kartoflerne i 8 min. Sluk for varmen, men behold låget på gryden og lad dem trække i vandet i yderligere 4 min. Hæld straks derefter vandet fra og læg kartoflerne på et skærebræt og lad dem ligge der på køkkenbordet imens du friterer løg. Det er vigtigt at de ikke kommer i køleskabet, de må ikke være iskolde. 

Løget pilles og skæres i fine skiver på mandolinjern, eller meget fint med en skarp kniv. Jo tyndere skiver, jo mere sprøde løg til følge. 

Læg løgene i en skål og drys mel over, til alle løg er dækket. Vend dem godt rundt i melet. 

Varm olien op i en lille gryde. Fritér løgene lidt ad gangen. Læg dem på køkkenrulle efterhånden som de er friteret og drys med fint salt imens de stadig er lune. 

Mayonnaisen røres med frisk eller tørret estragon. Smag selv hvor meget du ønsker der skal i. 

Rugbrødsskiver smørres med lidt estragonmayo og kartoflerne lægges på i skiver. 

Top med mere estragonmayo og en håndfuld friterede løg. Drys med fintsnittet purløg, forårsløg og flagesalt. Til sidst en flækket asparges samt syltede rødløg og evt. spiselige blomster. Slut af med friskkværnet peber. 

Nyd!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar