Jeg har efterhånden lavet belugabolognaisen fra Vegetarisk Hverdag en hel del gange, for den er så rig på smag, at jeg foretrækker den frem for en Bolognaise med oksekød.
Jeg er begyndt at lave den på min egen måde, med en lidt længere tilberedningstid samt med et par ekstra ingredienser som jeg synes klær den (i forvejen fantatiske ret) godt.
Derfor deler jeg nu retten her på bloggen, med en stor tak til Camilla for den geniale kødfri bolognaise!
Bliv ikke smørforskrækket og spar ikke på smørret. Det skal være der i en pæn mængde, for at give rig smag til den kødløse ret.
Og så lige et tip; lav gerne retten dagen før den skal spises, så smager den endnu mere intenst.
Beluga Bolognaise til 6 pers.;
4 spsk. god olivenolie
4 store fed hvidløg, revet fint
2 mellemstore løg, hakket fint
50 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt)
50 g. knoldselleri, revet groft
140 g. gulerødder (2 store) revet groft
6 champignoner, hakket fint
4 store spsk. koncentreret tomatpuré
3 dl. rødvin
800 g. tomatpassata eller hk. tomater fra dåse
260 g. belugalinser (skyllet godt i koldt vand)
3 dl. kalvefond (eller grøntsagsfond)
3 laurbærblade
2 spsk. tørret timian
1 dl. piskefløde
Til tilsmagning:
Æbleeddike, sukker, salt og friskkværnet peber.
Tilbehør: pasta og en grøn salat med vinaigrette & avocado
Fremgangsmåde:
Blank løg og hvidløg af i olivenolie.
Tilsæt smørret og lad det bruse op inden du tilsætter selleri, gulerod & champignon. Svits det godt igennem.
Skrab grøntsagerne til side og svits tomatpuréen i midten af gryden.
Tilsæt timian og laurbærblade.
Tilsæt rødvin og lad det reducere lidt (8-10 min.)
Tilsæt belugalinser, tomatpassata, fond og fløde og lad det nu småsimre under låg i 45 min.
Smag til med et gavmildt splash eddike, samt sukker, salt og peber.
Nyd med pasta, og en grøn salat med med avocado og vinaigrette.