I starten af 90’erne kunne man i kantinen på min handelsskole købe pitabrød med tun, æg og cremefraichedressing. De smagte SÅ godt. Det fik jeg lige lyst til at spise igen.
Her har jeg brugt de grillede madbrød fra frost, som fås hos både 365 & Rema1000.
Dressingen er modsat dengang, hjemmelavet.
Pitabrød med tun & æg til 2 personer:
2 grillede madbrød fra 365 (Frost)
2 dåser tun i olie
2 hårdkogte æg
8 cherrytomater
Agurkeskiver
1 lille rødløg
Icebergsalat
Dressing:
2 dl. 9% cremefraiche
2 spsk. finthakket frisk estragon
2 spsk. finthakket purløg
2 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
1 spsk. sirup
1 tsk. tomatpuré
Salt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Tunen drænes for olie.
Dressingen røres sammen.
Æggene deles i kvarte.
Tomater, agurk, rødløg og iceberg skæres i mundrette stykker.
Brødet varmes efter pakkens anvisning.
Skær brødene midt over og læg på 2 tallerkener. Smør brødene med lidt dressing. Top med iceberg, tun og grøntsager. Læg æg på og fordel resten af dressingen over.