En lækker roulade, som både kan bruges som dessert ved påskefrokosten eller blot nydes med kaffegæster🐣
Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
tirsdag den 26. marts 2024
Påske Rocky Road Roulade
tirsdag den 19. marts 2024
Rosmarin & Citronmarineret kylling i airfryer
Vi er simpelthen blevet så glade for vores airfryer. Det tog mig lang tid at bliver overbevist om, at jeg skulle presse endnu en køkkenmaskine ind i min samling, men denne er altså kommet for at blive.
Udover at den er strømbesparende ift. ovnen, så tilbereder den and, flæskesteg, pommesfrites, tempurarejer, paneret kylling, forårsruller, morgenbrød fra frost, som croissanter og rundstykker - til perfektion. Vi har den faktisk i gang hver eneste dag.
I dag har vi spist denne marinerede kylling, som var så saftig indeni og sprød udenpå, virkelig lækker! Slut med at lave kylling i ovnen fra nu af.
Sprød, saftig kylling til 4 pers.:
1 frilands eller øko. kylling på ca. 1,6 kg.
Marinade:
1/2 dl. god olivenolie
1 spsk. tørret rosmarin eller 4 spsk. frisk
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. himmalayasalt
6 omgange peber fra kværn
Saft og skal af en øko. citron
Fremgangsmåde:
Citronen vaskes grundigt og tørres. Riv skallen af & pres citronen. Bland citronsaft med olivenolie, rosmarin, salt og peber.
Kyllingen skylles, soigneres for overflødigt skind i åbningerne og gumpen klippes af. Læg den i en frysepose og hæld marinaden ved. Masser den godt i posen.
Læg på køl i mindst 5 timer, men gerne natten over.
Kyllingen lægges i airfryeren med brystsiden nedad. Halvdelen af marinaden fra posen hældes over og der drysses med flagesalt. Steg kyllingen ved 180 g. i 25 min.
Vend kyllingen og hæld resten af marinaden over og drys med flagesalt. Steg videre i 25 min.
Lad kyllingen hvile i 10 min. uden at være overdækket.
tirsdag den 5. marts 2024
Måltidssalat med perlespelt & panerer kuller
Indlægget indeholder reklamelinks
En lækker mættende måltidssalat med den gode panerede kuller fra Nordfra.com Vi er blevet helt vilde med den hvide fisk, som godt nok er lidt dyrere, end fisk fra supermarkedet, men som slet ikke kan sammenlignes i kvalitet. Fisken er saftig og lækker, lidt som torsk både i smag og konsistens, meget, meget lækker!Og så er kulleren bæredygtig fanget med line på Færøerne.
Rødbederne, dressingen og de langtidsbagte tomater kan med fordel laves 1-2 dage før salaten skal serveres, så tager det ikke lang tid at samle den.
Måltidssalat med perlespelt og kuller til 4 pers.:
4 stykker paneret kuller
4 dl. perlespelt + 2 hønsebouillonterninger
2 stængler bladselleri, i tynde skiver
4 håndfulde ristede & saltede cashewnødder
2 avocadoer, halverede og i tynde skiver
1 dl. oliven
1 lille aubergine
Lidt god fetaost i blok
4 håndfulde rucola
4 mellemstore rødbeder
Vinaigrette til rødbeder:
4 spsk. god olivenolie - 2 spsk. æbleeddike - 1 spsk. honning - 1 tsk. dijonsennep - salt & peber
500 g. små søde cherrytomater
Olivenolie - sukker - salt & peber
Tahindressing:
4 spsk. tahin
2 spsk. honning
3/4 dl. friskpresset citronsaft
2 fed hvidløg, presset
1/2 tsk. salt
Friskkværnet peber
Vand
Fremgangsmåde:
Halver tomaterne og læg dem på bagepapir på en bageplade med skæresiden opad. Spray lidt olivenolie over dem og drys med sukker, lidt salt og peber og bag dem ved 120 grader varmluft i 2 timer. Sæt på køl til de skal bruges.
Rødbederne koges i saltet vand i en time og afkøles. Skrab skindet af og skær dem i mundrette stykker.
Pisk vinaigretten sammen og lad rødbederne trække deri til de skal spises. Gerne natten over.
Skyl perlespelten godt i koldt vand. Hæld den i en gryde og hæld vand på, så det står 3 cm. over perlespelten. Læg 2 hønsebouillonterninger i og kog i 20 min. Hæld perlerne i en sigte og lad dem dryppe af. Hæld dem tilbage i gryden og rør en god klar smør i.
Auberginen skæres i 2 cm. tykke skiver som halveres. Drys dem med salt og lad dem trække en halv times tid, til de afgiver væske. Skyl dem fri for saltet og steg dem sprøde i olivenolie.
Tahindressingen piskes sammen og der justeres med lidt vand, for at få rette (tyndtflydende) konsistens. Smag til med salt og peber og evt. mere honning.
Fisken steges i en blanding af smør & olivenolie til den er gennemstegt og sprød. Den skal have ca. 4 min. på hver side fra frossen tilstand.
Anret perlespelt i 4 dybe tallerkener top med rucola, oliven, rødbeder, tomater, bladselleri, cashewnødder, fetaost og til sidst den lune fisk, brudt lidt op, der hvor lamellerne skiller.
Hæld dressing over og nyd med det samme.