søndag den 13. juni 2021

Boganmeldelse Sous Vide Håndbogen - bogen som alle sous vide brugere bør eje

 

Reklame - boganmeldelse.

Jeg har for nylig fået Sous Vide udstyr af min mand. 

Kort fortalt, så er Sous Vide (fransk for under vakuum) en tilberedningsmetode til mad, hvor råvarerne vakuumpakkes og tilberedes nænsomt ved en præcis temperatur i vandbad.

Jeg har egentlig ikke vidst, at jeg jeg havde behov for sådant udstyr, men jeg må sige, at jeg er ret så imponeret over resultatet af sous vide tilberedt kød. 

En anden, for mig genial ting ved sous vide er, at du ikke har stege-os og fedtet ovn til følge. Desuden er det super nemt at smide dine råvarer i en plastpose og sænke det ned i vand, og så passer det sig selv.

Jer som læser med her på bloggen og især på Instagram, har nok opdaget, at jeg har sat mit kødforbrug ned gennem de seneste 2 år. 

Det er ikke er bevidst valg om at blive vegetar, det skyldes simpelthen, at kvaliteten af det kød jeg kan få i mit nærområde er for ringe. 

Hvis jeg skal nyde et stykke kød, skal det smage godt, ellers er jeg helst fri. 

Og netop af den grund, er sous vide udstyret en kærkommen gave her i huset. 

Vi er stadig i øve-fasen herhjemme, så det var helt perfekt, at forlaget Lindhardt & Ringhof tilbød mig at teste Karsten Tanggaard’s nye bog om Sous Vide. 

Bogen er ikke en opskriftsbog men en opslagsbog som indeholder vejledning for tilberedning af ALT kød og sågar også grøntsager og frugt, hvilket jeg slet ikke var klar over, at man kunne smide i et kogekar. 

Bogen er nem og overskuelig at finde ud af, da der er angivet opvarmningstid (den tid det tager for kødet at få centrumstemperatur) når centrumstemperaturen er opnået starter tilberedningstiden som i bogen kaldes “mørningstid” 

Se eksempel på bogens opbygning her:



Slutteligt grilles eller pandesteges kødet ganske kort, for at give det stegeskorpe. 

I skrivende stund har vi lavet en kalveculotte, som blev så mør som jeg aldrig har oplevet kalvekød før. 

Og i forgårs lavede vi kyllingebrystfileter, som simpelthen var så saftige og velsmagende. Min mand og søn som egentlig ikke er fans af kylling, måtte begge erkende, at hvis det laves sous vide, så vil de gerne spise kylling.

Det er selvfølgelig afgørende for velsmag, at du køber kød af god kvalitet, det siger sig selv. 

Alt kød kan tilberedes med et mørt resultat sous vide, men den gode smag afhænger af kvaliteten. 

Vi brugte de gode kyllingebrystfileter med skind og vingeben fra Løgismose, som er frilandskylling med virkelig god smag. Kan købes i Netto (ikke reklame, blot til info.)

Vakuumeret to i hver pose:


Og her okseculotten:

Som var helt lyserød inden i. Så perfekt! 


Mine bedste anbefalinger til bogen som enhver sous vide bruger burde have. 

Karsten Tanggaard har også en blog du kan tjekke ud:

Se den HER!

Tak til forlaget Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplar af “Sous Vide Håndbogen”







Ingen kommentarer:

Send en kommentar