søndag den 31. august 2025

Stegt kuller med brunet smør, hasselnødder & kantareller


Det her er virkelig lækker sensommermad. Få gode ingredienser i forening. 

Lige nu er der sæson for kantareller, så det er bare med at få dem spist i rigelige mængder. 

Den gode fisk er fra min yndlings fiskehandel Nordfra.com her køber jeg al den fisk vi spiser herhjemme (reklame).

Stegt kuller med kantareller til 4 Pers.:

4 kullerportioner

300 g. kantareller

300 g. friske lasagneplader

60 g. godt øko smør (ikke blandingsprodukt)

1 bundt salvie 

Fremgangsmåde:

Svampene renses for jord. Jeg skyller dem forsigtigt under rindende vand. 

Hasselnødderne ristes i en 200 g. varm ovn i 8 min. eller i Airfryer ved 185 g. i 8 min. Afkøl og læg i et rent viskestykke og gnid hinderne af. Hak dem groft. 

Lasagnepladerne skæres i 4 brede baner. 

1 en lille gryde steges de 60 g. smør til det bruser og, bliver brunt og dufter nøddeagtigt. Sæt det til side. 

Kantarellerne steges i en god klat smør, og 2 spsk. olivenolie. til de er gyldne. Fisk dem op og læg dem på en tallerken, og steg salviebladene på samme pande i lidt mere smør, til de bliver sprøde. Læg dem over til svampene. 

Pastaen koges i 4 min. i saltet vand. 

Imens pastaen koger steges fisken i smør og olivenolie. Steg den ca. 1,5 til 2 min. på hver side, afhængig af dens tykkelse. Den skal kun lige akkurat gennemsteges. 

Pastaen anrettes i 4 dybe tallerkener. 

Dryp det brunede smør over. Læg fisken på og fordel svampe, hasselnødder & salvie over. 

Krydr med flagesalt, og masser af friskkværnet peber. 



onsdag den 13. august 2025

Ovnbagte Gyoza’er


Lækker asiatisk mad, som kun tager en god halv time at lave. 

Jeg har lagt mærke til, at man nu kan få gyoza’er & dumplings på frost i både Rema1000 & Netto. Virkelig dejligt, på dage, hvor man ikke orker eller har tid til at lave dem fra bunden. 

Ovnbagte Gyoza’er til 4 Pers.:

24 frosne Gyoza’er (disse er fra Rema1000) 
1 dåse kokosmælk (ikke light!) 
1 stængel citrongræs
2 fed hvidløg, revet
1 spsk. rød karrypasta (kan købes på glas i de fleste supermarkeder
1 tsk. brun farin 
1 tsk. fiskesauce 
2 spsk. soya
1 spsk. sesamolie (udelad ikke! Den er vigtig for smagen) 
1 tsk. sambal oelek
2 firkanter frossen spinat (Rema1000) optøet og knuget fri for vand

Topping:
Sesamfrø, 2 snittede forårsløg, teriyakisauce, chiliolie, friskpresset lime. 

Tilbehør
4 pak choi - renset og dampet

Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 200 g. varmluft. 
De frosne Gyoza’er lægges i et ildfast fad. 
Bank hårdt på citrongræs-stænglen med skaftet af en kniv. Pil det yderste lag af. Hak resten fint. 
Pisk kokosmælk med alle de øvrige ingredienser og hæld saucen over Gyoza’erne. 
Bag i ovnen i 25 min. 
Drys med toppingen.

Server med pak choi med chiliolie.