torsdag den 6. november 2025

Spaghettifad med oksekød & bacon🥓

 

Opskriften her er fra min mormors opskriftsamling som jeg har arvet. 

Det er ægte comfortfood - spaghetti med kødsovs & gratineret bechamel på toppen. 

Der er rigeligt til 4 sultne personer i opskriften og nok til 6. 

Spaghettifad til 4-6 personer:

300 g. spaghetti 

500 g. hakket oksekød

200 g. bacontern

225 g. knoldselleri, groft revet

225. g. gulerødder, groft revet

1 stort løg

4 spsk. tomatpuré 

4 dl. oksebouillon

1 spsk. oregano

Salt & peber

Bechamel:

25 g. smør

2 store spsk. mel

100 g. revet ost - gryuere eller emmentaler

1 nip muscatnød

Tilbehør: grøn salat med vinaigrette. 

Fremgangsmåde:

Kog spaghettien 2 minutter mindre end pakkens anvisning. Hæld den over i en sigte og brus den over med koldt vand. Lad den dryppe godt af og hæld den i et smurt ovnfast fad. 

Bacon steges sprødt i en rummelig gryde. Tilsæt oksekødet og steg det godt af, til det får brune kanter.

Tilsæt løg og svits et par minutter før der tilsættes selleri & gulerod. 

Tilsæt tomatpuré, & derefter bouillon og oregano. Lad det simre videre uden låg i 5 minutter. 

Hæld kødsovsen over spaghettien i fadet. 

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Smørret smeltes i en rummelig gryde. Melet røres i og piskes godt, til der ingen klumper er. Tilsæt mælken gradvist imens der piskes konstant. Bag op til sovsen tykner. Tilsæt osten og smag til med salt, peber og muscatnød. 

Hæld bechamelsaucen over spaghetti og kødsovs og gratiner i ovnen i 20 min. 




onsdag den 5. november 2025

Big Mac Taco’s🌮

 

Vi fik de her smovse tacos i aftes, og de var et kæmpe hit! 

De skal snart på madplanen igen. 

Big Mac Tacos til 4 Pers.:

12 små hvede tortillas

600 g. hakket oksekød 

12 skiver cheddar toastost 

Icebergsalat, i tynde strimler 

Syltede Drueagurker

Ketchup

Big Mac dressing:

2 dl. græsk yoghurt 2%

4 spsk. ketchup 

2 spsk. god mayonnaise (evt. Hellmanns)

1 tsk. dijonsennep 

2 spsk. finthakket løg

2 spsk. finthakket syltet drueagurk

1 spsk. æbleeddike (eller alm, eddike)

1 spsk. sirup

1/2 tsk. hvidløgspulver 

Salt & peber 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til dressingen blandes sammen og der smages til med salt & peber. Lad dressingen stå på køkkenbordet imens du ordner tacos. 

Kødet deles i 12 lige store dele og rulles til kugler (a 50 g. pr. stk.) 

Tortillaerne lægges på et spækbræt og der trykkes en kugle kød ud på hver tortilla. Fortsæt sådan. 


På en varm pande med smør & olivenolie, lægges en tortilla med kødsiden ned mod panden. Læg et fladt grydelåg ned over, og hold den i pres imens den brunes i ca. 2 min.

Vend den og steg den på ‘brødsiden’ i et minut, med et stykke cheddar på toppen.
Hold de færdigstegte tortillaer varme i en 100 grader varm ovn, imens de næste tilberedes. 

Byg din tortilla op med ketchup, syltede agurker, iceberg og Big Mac dressing. Nyd med det samme!