mandag den 30. maj 2022

Clovers Club - hindbærcocktails



Det her kunne godt gå hen og blive vores nye yndlings sommercocktail. 

Hvis du er vild med hindbær, er du også vild med denne! 

I hele taget er cocktails med en slags sukkersirup og æggehvide på min liste over yndlingscocktails, så som Whisky Sour og Amaretto Sour 

Vi har en tradition med, at nyde en god cocktail på terrassen hver fredag, i løbet af sommeren. Det er så hyggeligt.

Siruppen giver nok til ca. 6 cocktails og kan opbevares på køl i et skoldet glas.

Clovers Club, 2 cocktails;

Hindbærsirup: 

160 g. hindbær 

140 g. sukker

1 dl. vand

Cocktails:

8 cl. gin

6 cl. hindbærsirup

2 cl. friskpresset citronsaft

4 cl. æggehvide

Isterninger.

Fremgangsmåde:

Kog hindbær, sukker og vand op og lad det småsimre i 10 min. Afkøl.

Sigt hindbærkerner fra og hæld siruppen på et skoldet glas og opbevar det på køl. Holdbarheden er mindst 1 måned. 

Cocktails:

Alle ingredienser hældes i en cocktailshaker sammen med 6 isterninger og rystes grundigt, til det skummer godt. 

Fordel 3 isterninger i 2 glas og fordel indholdet i shakeren ligeligt i glassene. 

Pynt evt. med hindbær på lavendelstilke. Nyd! 


lørdag den 28. maj 2022

Rosmarin & Gin Grapefrugtcocktail

 





Sidste nytårsaften fik vi denne velkomstdrink, som min gode venindes mand, Esben havde lavet til os. 

Jeg ELSKER rosmarin! Og nok af samme grund, var det kærlighed ved første sip, da jeg smagte denne cocktail. 

Jeg ved ikke hvor Esben havde fundet opskriften, men ved at google fandt jeg frem til denne Rosemary-cocktail som jeg har ladet mig inspirere af. 

Siruppen er der rigeligt af og du kan gemme det i et skoldet glas og opbevare det på køl, hvor det kan holde sig længe. 

Rosmarin & Gin Grapefrugtcocktail til 2 pers.:

Rosmarinsirup:

240 g. sukker

2,5 dl. vand

8 sorte peberkorn

6 g. friske rosmarinstængler 

Øvrigt til cocktails’ene:

8 cl. gin

16 cl. frisk rødgrapefrugtsaft (fra ca. 2 røde grapefrugter)

5 cl. rosmarinsirup 

Isterninger

Pynt: 2 stængler frisk rosmarin + friske skiver grapefrugt. 

Fremgangsmåde:

Kog sukker, vand, rosmarin og sorte peberkorn op i en lille gryde, indtil sukkeret er smeltet. Afkøl. 

Lav gerne siruppen dagen før den skal bruges og lad den trække på køl, før du sier rosmarin og peber fra. 

Opbevar den i et skoldet glas på køl. 

Hæld alle ingredienserne i en shaker med 6 isterninger og ryst godt. 

Fyld 2 drinksglas halvt med is og sigt indholdet fra shakeren ligeligt deri. 

Pynt med en lille skive grape samt en kvist rosmarin. Nyd!  



tirsdag den 3. maj 2022

Vandbakkelsesstang med skinkefyld


Kan Du huske denne 80’er spise, fyldt skinkestang?

Den er inspireret af en opskrift fra bogen “Ung mad fra Brugsen” udgivet i 1985. 

Jeg har tilføjet lidt ekstra fyld, bl.a champignoner. 

Det er en god let frokostret, som vi fik ledsaget af en grov kålsalat. 

Der er til 3-4 pers. i stangen, som hovedmåltid, hvis der serveres en fyldig salat til. 

Vandbakkelsesstang med skinkefyld til 3-4 pers.:

Dej:

50 g. smør

2 dl. vand

1/2 tsk. salt

100 g. mel

3 æg (stuetempererede)

Fyld:

200 g. kogt, røget skinke i strimler eller tern

1 lille rød snack-peber 

1 skive knoldselleri (75 g.)

200 g. champignon 

2,5 dl. creme fraiche 18%

2 spsk. sød eller stærk mangochutney 

1 tsk. dijonsennep

Salt & peber

Salatblade

Fremgangsmåde:

Dej: smør og vand koges sammen i en rummelig tykbundet gryde. 

Melet drysses i og gryden tages fra varmen. Tilføj salt og pisk æggene i, et ad gangen. Pisk kraftigt imellem hvert æg, det skal bruges et stærkt piskeris og lægges kræfter i. 

Når dejen er ensartet og uden klumper, bredes den ud i en bageplades længde og med ca. 12 cm. bredde. 

Bages i ca. 40 min. ved 200 g. på nederste ovnribbe. 

Afkøles helt på en rist.

Fyld: champignonerne renses og skæres i skiver. Steges gyldne i smør og krydres med salt & peber. Afkøl. 

Rød peber og æble skæres i små tern. Sellerien rives groft. 

Bland creme fraiche, sennep og mangochutney. Bland grøntsager, æble og svampe i og smag til med salt & peber og måske mere mangochutney. 

Flæk den afkølede stang på midten. 

Læg salatblade i bunden og top med skinkefyldet. Læg toppen af brødet på. 

Nyd med en god salat. 

Hjemmelavet Müsli

 


Vi er begyndt at lave vores müsli selv. 

Den variant min mand spiser hver morgen (og har spist i 16 år) er fra Netto og han bryder sig ikke om andre slags. 

Problemet med en er, at den ikke er økologisk. Og da vi prioriterer økologi rimelig højt, på de madvarer vi spiser flest af, var det sidste produkt i rækken af mange som vi har udskiftet til økologiske varer (bl.a. rødvin, kartofler, brød, mel, gær, citrusfrugter, bladselleri, æbler, salat, vindruer, rosiner osv.) 

Müsli indeholder jo en del rosiner, som bekendt er massivt sprøjtet, så det er ikke godt. 

Müslien her er en god kopi af den müsli han plejer at spise, blot med øko. rosiner og den er helt godkendt. 

Jeg har ligeledes tilføjet solsikkekerner som er rige på grundstoffet Selen. Mange danskere mangler Selen, især mænd. 

Hjemmelavet müsli:

1 pose økologisk müsli med frysetørrede hindbær (fra Rema1000) se foto længere nede👇🏻

5 dl. øko. grovvalsede havregryn 

150 g. øko. rosiner

75 g. tørrede øko. bananskiver

40 g. øko. kokosflager eller kokostern

40 g. øko. solsikkekerner 

100 g. hasselnøddekerner 

Fremgangsmåde:

Hasselnødderne ristes i ovnen v. 200 grader i 8 min. Afkøl dem og massér dem i et rent viskestykke, så de fleste af hinderne kommer af. 

Bland alle ingredienserne godt sammen. 

Opbevar i tætsluttende beholder. 

Rema1000 müsli som bruges som base.