tirsdag den 22. juni 2021

Quinoadeller med ost og valnødder


Aftensmaden til aften blev til af ingredienser fra køleskab og skuffer alene. 
Jeg har lavet dellerne milde uden for mange krydderier, sådan havde jeg mest lyst til dem i dag, men du kan sagtens tilsætte flere krydderier og evt. hvidløg hvis du har lyst. 

De blev nydt ovenpå en salat af iceberg, rød spidskål, ærteskud, mango, tomat, grønne asparges og ristede saltmandler.
Dressing af 2 dele citron-olivenolie til 1 del æbleeddike, tilsmagt med flormelis, salt og peber. 

Quinoadeller til 4 pers.:

2 dl. quinoa

200 g. champignoner eller bl. svampe, grofthakket 

2 forårsløg, fintsnittet 

3 spsk. hakket persille

100 g. Philadelphia light (smøreost) 

1 æg

40 g. valnøddekerner, grofthakket

2 spsk. kartoffelmel

1,5 tsk. flagesalt

Friskkværnet peber

1 knivspids cayennepeber 

Olivenolie & smør til stegning

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen grundigt og kog den i 10 min. i saltet vand. 

Lad den dryppe godt af i en sigte og bred den ud i en dyb tallerken, så den køler af. 

Smelt lidt smør eller olie i en pande og steg svampene gyldne og lækre. Krydr med salt & peber og tilsæt forårsløg og persille til panden. Steg det med i et par minutter. Tilsæt svampeblandingen til den kogte quinoa sammen med Philadelphia, æg, valnødder og krydderier. Rør kartoffelmel i. 

Steg dellerne i en blanding af smør og olivenolie til de er gyldne og sprøde. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar