Det er nemt at lave sin egen kransekagekonfekt. Disse er sprøde udenpå med en lækker blød konsistens indeni, sådan kan jeg godt lide dem.
Fyldet foroven kan du variere som du vil.
Kransekagekonfekt ca. 20 stk.
300 g. marcipan
50 g. rørsukker
2 æggehvider fra æg str. M.
2 spsk. flormelis
Fyld:
50 g. nougat + 1 tsk. revet appelsinskal fra øko. appelsin
6 cocktailbær, blandet rød, grøn og gul
6 pecannødder
Til bund: 60 g. smeltet mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Riv marcipanen ned i en skål. Tilsæt æggehvider og rørsukker og ælt det godt sammen. Saml til sidst massen med 2 spsk, flormelis.
Sæt en stjernetylle i en sprøjtepose og sprøjt runde cirkler af marcipanmassen, ud på en bageplade med bagepapir, som hvis du lavede vaniljekranse, blot en anelse mindre i størrelsen og der skal selvfølgelig ikke være hul i midten. Lav god afstand imellem dem, de hæver nemlig under bagningen.
Har du ikke en stjernetylle kan du trille 18 kugler og trykke dem let flade.
I 8 af kransekagestykkerne laver du en fordybning i midten, med din pegefinger, fugtet med koldt vand. Lav cirkler med fingeren, som tegnede du nuller. (her skal fyldes nougat i senere)
I de øvrige 12 fordeles hhv. 6 pecannødder samt 6 cocktailbær, som trykkes ned i midten af hvert kransekagestykke.
Tænd ovnen på 210 grader og bag kransekagestykkerne i ca. 7-10 min. eller indtil de er let gyldne.
Lad dem afkøle helt inden de forsigtigt frigøres af bagepapiret med en spartel eller lign.
På de 8 stykker med fordybninger i midten, trykkes lidt i fordybningen, så hullet igen bliver som inden de blev bagt.
Smelt chokoladen i chokoladesmelter eller over vandbad. Dyp hver enkelt stykke i chokoladen, så bunden dækkes og sæt dem på en frysepose, så får de en fin blank bund.
Smelt nougaten i chokoladesmelter eller over vandbad. Rød appelsinskal i og fyld massen i en frysepose. Klip et hul i hjørnet og tryk nougaten ud i fordybningerne i de sidste 8 kransekagestykker.
Sæt kransekagestykkerne på køl i mindst 1 time eller indtil de skal serveres.