tirsdag den 24. april 2018

Koteletter i sød karry med smørstegte bananer


Jeg elsker mad med karry og kan nærmest få abstinenser hvis der går for lang tid imellem, at jeg får det.
Denne ret er både sød og spicy og bliver kun bedre af at trække smag natten over.

Er du ikke til svinekød kan du udskifte koteletterne med kyllingebrystfileter.

Retten har jeg udviklet til Lokalavisen Assens.

Koteletter i sød karry til 4 personer:
4-6 koteletter af svine- eller nakkekam
4 spsk. olivenolie
2 store spsk. karry
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, i tynde skiver
1 stort æble, i tynde både
1/2 ananas
3 dl. svine- eller grøntsagsfond
2 store spsk. stærk mangochutney
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
3 dl. piskefløde

Topping:
3 bananer
20 g. smør
1 rød chili

Tilbehør:
ris og evt. en grov kålsalat

Fremgangsmåde:
Varm olien op på en pande og brænd karryen af. Steg koteletterne i karryolien, et par minutter på begge sider. Læg dem i et ovnfastfad som lige rummer dem.

Hæld lidt mere olie på panden og steg løg og hvidløg gyldne. Hæld fond på og lad det reducere en smule inden du tilsætter mangochutney og tomatpuré.
Tilsæt fløde og lad det simre i 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.

Befri æblet for kernehus og skær det i tynde både. Lad skrællen blive på, hvis den er pæn.

Skær skrællen af ananas´en og skær stokken fra. Skær tynde skiver af 1/2 ananas.

Fordel ananas og æblebåde over koteletterne.
Hæld karrysovsen over og sæt fadet i en 190 grader varm ovn i 30 min.

Imens kødet er i ovnen steger du halverede bananer i smør på en pande, til de er gyldne på begge sider.

Tag fadet ud af ovnen og top med de stegte bananer, chili og evt. krydderurter.

Server med ris og evt. salat.

torsdag den 12. april 2018

Stenbidderrogn med avocado


Stenbidderrogn er en rigtig forårsbebuder - eller den første stenbidderrogn er, for er du heldig, varer sæsonen til helt ind i juni.

Rognen i sig selv smager som mild kaviar, derfor spiser jeg den oftest med avocado, rødløg, 38% creme fraiche, flagesalt og friskkværnet peber - intet andet.
Min mand foretrækker at lægge et stykke ristet surdejsbrød under hele molevitten, så det kan man også sagtens, eller en blinis som HER!

Har du fået stenbidderrogn i år?

Skøn terrassesnack

torsdag den 5. april 2018

Chokoladekage


Min mand har fødselsdag i dag, så jeg har bagt chokoladekager til ham og hans kolleger.

Fornylig bagte jeg samme kage, som velkomstkage til vores nye naboer, og jeg synes den blev rigtig god og luftig i krummen, til trods for at det bare er en helt almindelig chokoladekage uden luksusingredienser. 
Normalt når jeg bager chokoladekage er der nemlig smeltet chokolade i dejen, hvilket der ikke er i denne. Alligevel er den meget chokoladeintens.

Portionen passer til en ovnbradepande i halv størrelse ca. 30 x 25 men jeg har delt dejen i to og bagt dem i to rugbrødsforme.

Jeg har ændret lidt på opskriften siden jeg postede den første gang. 

Chokoladekage til ca. 20 personer:
250 g. smør, stuetempereret
450 g. sukker
3 æg, stuetemperatur 
1 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. fint salt
45 g. kakao
375 g. mel
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
3,75 dl. kærnemælk
1/2 dl. færdigbrygget kaffe

Topping: 200 g. 70 % chokolade, 25 g. smør
Drys: hakkede pistacienødder, tørret kornblomst & frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker godt sammen, tilsæt æggene, pisk igen og tilsæt salt.
Sigt mel, bagepulver, natron og kakao i dejen og rør det sammen med en dejskraber inden du til sidst tilsætter kærnemælk & kaffe.

Bag kagen i en 175 grader varm ovn (ikke varmluft) i 35-40 min.

Topping: 
Smelt chokoladen i chokoladesmelter eller over vandbad. Bland smørret i og lad det smelte sammen.
Hæld chokoladen over kagen og drys med toppingen.