Forleden besøgte vi vores gode venner fra Italien og fik som sædvanlig lækker, lækker mad.
Italienske forretter og amerikansk kød, som simpelthen ikke kan sidestilles med noget som helst kød, som kan købes her i DK. Det er så rigt på smag og er så saftigt!
Vi var så heldige, at få en rest grillet flanksteak med hjem.
I går fik vi kødet med pommes frites og bearnaisesauce og i dag fik vi de sidste rester i disse sandwiches med den kolde bearnaise, karamelliserede løg, tomater og smørstegte majs. Den bedste sandwich til dato, synes min mand.
Havde jeg ikke haft en rest bearnaise, havde jeg smurt brødet med aioli. Du kan også med fordel lægge lidt blå ost i sandwichen, det vil smage super godt sammen med kødet og de søde karamelliserede løg.
Grillede Steaksandwich til 4 pers.;
Foccaciabrød (bag det selv hvis du har tid)En rest flanksteak eller andet mørt oksekød, grillet
Majskerner fra 1 majskolbe, stegt i smør
4 modne tomater
1 bakke rucola
4 skiver cheddarost
Karamelliserede løg:
3 store løg
25 g. smør
2 små spsk. farin
2 spsk. balsamico
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Løgene skrælles, halveres og skæres i tynde skiver.
Smelt smørret i en rummelig pande og steg løgene bløde og klare ved middel varme. De skal ikke tage farve. Tilsæt balsamico og farin og steg videre ved svag varme indtil løgene er karameliserede. Smag til med salt og peber.
Brødet halveres og grilles på begge sider (jeg brugte min toaster)
Tænd for ovnens grillvame og læg oversiden af brødet ind med cheddarosten på og grill det til osten er smeltet.
Læg undersiden af brødet på en tallerken og smør et lag bearnaise på. Top med rucola, tynde skiver kød, tomater, majs, karameliserede løg og mere bearnaise og læg brødet med det smeltede ost på.
Nyd!