torsdag den 27. august 2020

Grillet Steaksandwich


Forleden besøgte vi vores gode venner fra Italien og fik som sædvanlig lækker, lækker mad.
Italienske forretter og amerikansk kød, som simpelthen ikke kan sidestilles med noget som helst kød, som kan købes her i DK. Det er så rigt på smag og er så saftigt!
Vi var så heldige, at få en rest grillet flanksteak med hjem.
I går fik vi kødet med pommes frites og bearnaisesauce og i dag fik vi de sidste rester i disse sandwiches med den kolde bearnaise, karamelliserede løg, tomater og smørstegte majs. Den bedste sandwich til dato, synes min mand.
Havde jeg ikke haft en rest bearnaise, havde jeg smurt brødet med aioli. Du kan også med fordel lægge lidt blå ost i sandwichen, det vil smage super godt sammen med kødet og de søde karamelliserede løg.

Grillede Steaksandwich til 4 pers.;

Foccaciabrød (bag det selv hvis du har tid)
En rest flanksteak eller andet mørt oksekød, grillet
Majskerner fra 1 majskolbe, stegt i smør
4 modne tomater
1 bakke rucola
4 skiver cheddarost

Karamelliserede løg:
3 store løg
25 g. smør
2 små spsk. farin
2 spsk. balsamico
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Løgene skrælles, halveres og skæres i tynde skiver.
Smelt smørret i en rummelig pande og steg løgene bløde og klare ved middel varme. De skal ikke tage farve. Tilsæt balsamico og farin og steg videre ved svag varme indtil løgene er karameliserede. Smag til med salt og peber.

Brødet halveres og grilles på begge sider (jeg brugte min toaster)
Tænd for ovnens grillvame og læg oversiden af brødet ind med cheddarosten på og grill det til osten er smeltet.
Læg undersiden af brødet på en tallerken og smør et lag bearnaise på. Top med rucola, tynde skiver kød, tomater, majs, karameliserede løg og mere bearnaise og læg brødet med det smeltede ost på.
Nyd!



mandag den 17. august 2020

Tunsteaks Asia-style


Her har jeg lavet et asiatisk tvist på en tunsteak. Du kan evt. udskifte nudlerne med ris, hvis du synes bedre om det.

Tunsteaks asia-style til 4 pers;

4 friske tunsteaks
250 g. fuldkornsnudlert
2 dl. edamamebønner, blancheret
8 grønne asparges, i mindre stykker og blancheret
1 porre
1 håndfuld ristede cashewnødder

Soyaglace:
1 dl. vand
1/2 dl. soya
4 spsk. sukker
1 tsk. finthakket frisk ingefær
1 fed hvidløg, presset
1/2 rød chili, snittet fint
Saft fra 1-2 lime

Lidt cherrytomater
Sesamolie
Friteringsolie

Fremgangsmåde:
Start med glacen: kog det hele (minus lime) op i en lille gryde og lad det stå og reducere ved svag varme, til det bliver sirupsagtigt. Smag til med limesaft.

Skær top og bund af porren og del den i to lige store dele. Snit begge dele på langs i tynde strimler.
Varm friteringsolie op i en lille gryde og fritér porrestrimlerne til de er sprøde men ikke for mørke. Læg dem på køkkenrulle.

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Dryp dem af og bland lidt sesamolie i.

Varm en pande godt op. Hæld lidt olie på og steg dine tunsteaks i 1 minut på hver side. Det er vigtigt at de ikke steges længere, de skal være rå mindst 1 cm. i midten. Tag dem straks af panden og krydr med salt og peber. Skær dem i skiver og anret dem straks ovenpå de varme nudler, edamamebønner og asparges, samt tomater i kvarter. Hæld 1 spsk. soyaglace over hver portion og top med ristede cashewnødder og friterede porre. 

tirsdag den 11. august 2020

Okonomiyaki


Mit yndlingskøkken er det asiatiske køkken💚  Da jeg smagte okonomiyaki for første gang for nogle år siden, var det også kærlighed ved første bid.

Der er virkelig smæk på smagen i de sprøde kålpandekager, med oprindelse fra Japan, når de serveres med syrlig mayonnaise, sød teriyakisauce og syltet kål på toppen, det smager bare SÅ godt.

Jeg spiser dem vegetarisk med en skål sushi-ris on the side. Min mand og søn foretrækker et stykke kød som tilbehør. Men det synes jeg virkelig ikke er nødvendigt.

Okonomiyaki til 4 pers.:

Syltet kål & squash:
200 g. rød spidskål
200 g. squash
1 dl. eddike
1/2 dl. vand
50 g. sukker
lidt salt
5 peberkorn

Kålpandekager:
4 æg
1 dl. øl (kan erstattes af vand)
1 tsk. salt
200 g. groftrevet gulerod
300 g. hvid eller grøn spidskål, fintsnittet evt. på mandolinjern
3 forårsløg, fintsnittet
1 spsk. kartoffelmel (kan udelades, men giver en flot stegeskorpe)
150 g. mel
friskkværnet peber

Topping:
God mayonnaise
risvinseddike (kan erstattes af hvidvinseddike)

Sød teriyakisauce (kan bl.a. købes i Bar´Sushi)

Ristede sesamfrø

Avocado i skiver

Tilbehør: jasminris vendt med lidt eddike og sukker.

Fremgangsmåde:
Start med at sylte kål og squash; rød spidskål snittes fint, evt. på mandolinjern. Squash skæres i tynde skiver.
Kog eddike, sukker, vand, salt og peber op i en lille gryde, indtil sukkeret er smeltet.
Hæld den varme lage over kål og squash og lad det stå og marinere på køkkenbordet imens du tilbereder kålpandekagerne.

Kålpandekager: pisk æggene sammen med øl, salt og peber. Tilsæt revet gulerod, forårsløg og kål og pisk mel og kartoffelmel i.

Varm en pande op til medium varme og tilsæt rigeligt med olivenolie. Hæld dejen på med en grydeske og lav pandekager af ca. 12 cm. i diameter. steg dem ca. 3-4 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne.

Hæld den syltede kål og squash i en sigte og lad det dryppe godt af.

Bland 1 dl. mayonnaise med risvinseddike, til det får konsistens som tynd ymer.

Server okonomiyaki med "streger" af eddike-mayo & sød teriyaki. Top med syltet kål, avocadoskiver samt ristet sesam. Server en lille skål med ris vendt i lidt eddike og sukker til - NYD!