Helleflynder er en rigtig lækker spisefisk. Hvid i kødet, lidt som torsk, bare mere fast.
Her har jeg lavet den med brunet smør, friteret porre & ristede hasselnødder, som klær’ fisken vildt godt!
Stegt helleflynder til 4 pers.:
1 helleflynder på ca. 1 kg.
100 g. hasselnødder
2 porrer
Rapsolie til fritering
200 g. smør (ægte smør, ikke smørbar)
1 kg. små kartofler
2 dl. majskerner fra frost
Fremgangsmåde:
Fisken fileteres, så Du får 4 fileter (Google er din hjælp, hvis du ikke er vant til at filetere fisk)
Læg fileterne på et fad med skindsiden nedad og kværn lidt salt udover. Sæt på køl i mindst en time, men gerne natten over.
Hasselnødderne bages v. 200 g. i 8 min. Afkøles og hinderne nuldres af i et rent viskestykke. Hak nødderne groft.
Friterede porrer: rens porrerne og skær i 1/2 cm. skiver. Adskil porrerne i ringe. Varm olien op og friter porerne lidt ad gangen. Læg dem på køkkenrulle.
Kartoflerne skrabes og koges i 15 min. Afkøl let og steg dem sprøde i smør og olivenolie, sammen med majskernerne.
Brunet smør: smørret brunes godt i en gryde, til det skummer op, bliver brunt og dufter nøddeagtigt.
Smelt 20 g. smør og 4 spsk. olivenolie på en rummelig pande ved middelhøj varme. Læg fiskefileterne på panden med skindsiden nedad. Steg i 1,5 min. på skindsiden og vend forsigtigt fisken med en paletkniv. Steg i ca. 1 min. Tjek om den er akkurat gennemstegt og tag straks fisken fra varmen.
Anret fisken på tallerkener. Tilsæt hasselnødderne til det brunede smør og overhæld fisken med det. Top med friteret porre og læg kartofler og majs omkring.