Vores treårige søn elsker kajkager. Og efter at have købt adskillige kajkager hos forskellige bagere, må vi bare konstatere at 9 ud af 10 er af virkelig ringe kvalitet.
Sidste kajkage, købt hos bageren i Rosengårdcentret var den hidtil mest vamle vi til dato har smagt. Smørcremen var så syntetisk, at den ikke kunne smelte i munden. Efter den oplevelse besluttede vi os for at lave vores egne kajkager, med mousse i stedet for smørcreme, og sådan blev disse til.
Vi har gjort arbejdsgangen lidt kortere, ved at købe færdige lagkagebunde, Vil du gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du bruge en mousse i pulverform. Min mand synes at det er den bedste kage han til dato har smagt, men vurdér selv ;-)
Jeg vil ikke anbefale at du bruger frugtfarve til den grønne marcipan, køb i stedet en grøn pastafarve. Frugtfarven vil gøre marcipanen alt for våd og dermed svær at arbejde med.
Til tungerne kan du godt bruge rød frugtfarve, da det er en lille mængde du skal bruge. Juster blot med lidt flormelis.
Kajkager, ca. 15 stk.
3 lagkagebunde, choko- eller lyse
1 glas jorsbærsyltetøj uden store bær (evt. Cremet jordbærmarmelade fra Den Gamle Fabrik)
500 g. marcipan + 40 g. til tunger
rød frugtfarve og grøn pastafarve
Evt. 200 g. mørk chokolade til at dyppe kagernes bund i.
Hjemmelavet jordbæmousse:
550 g. jordbær (gerne fra frost)
1 dl. sukker
1 spsk. vaniljesukker
5 blade husblas
2,5 dl. piskefløde
60 g. hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde mousse:
Jordbær koges op i 10 min. Tilsæt sukker og vaniljesukker.
Blend jordbærrene.
Opblød husblas i koldt vand i 5 min. Læg husblas og det vand som følger med over i den varme jordbærgrød. Rør rundt indtil husblassen er helt opløst.
Køl grøden lidt af. ca. til den er håndvarm/lun.
Pisk fløden til blødt skum. Tag lidt af fløden og rør i jordbærgrøden, så den langsomt tempererers. Fortsæt sådan med at tilføje mere flødeskum, indtil det hele er rørt sammen med grøden. Rør den hakkede chokolade i til sidst.
Stil moussen på køl, men undlad at dække den til. (hvis du har stærk lugtende madvarer i dit køleskab, skal du fjerne dem, så moussen ikke tager smag af det)
Moussen afkøles i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Samling af kagerne:
Brug en udstikker på ca. 5 cm. i diameter til at stikke 30 små bunde af lagkagebundene.
Har du ikke en udstikker, så brug et glas
Læg to små bunde sammen med 1 spsk. jordbærmarmelade imellem.
Hæld moussen i en sprøjtepose og klip et 3 cm. hul i hjørnet.
Sprøjt toppe på hver bund
Marcipanen til tungerne blandes med lidt rød pastafarve/frugtfarve og æltes godt sammen. Form 15 små tunger.
Resten af marcipanen ælter du grøn pastafarve i. Prøv dig lidt frem, til den rigtige grønne farve fremkommer. Tilføj lidt flormelis, så bliver marcipanen meget nemmere at rulle ud og arbejde med.
Læg et stykke bagepapir på bordet læg en håndfuld marcipan derpå og læg et stykke husholdningsfilm over. Rul marcipanen tyndt ud.
Smør lidt mousse på kanten af bunden. Læg marcipanen over kagen og pres den ind til kanterne. Skær overskydende marcipan af og genbrug det til næste udruldning.
Fortsæt sådan.
Når du er færdig skærer du et snit i hver frø, som en mund. Tungen sættes ind her i den form du vælger at lave.
Sådan ser den ud indvendig: (her er brugt vaniljemousse, derfor den lyse farve)
Pynt med øjne af glasur og en lille chokoladeperle eller lignende.
Kagernes bund kan med fordel dyppes i smeltet mørk chokolade, det gør jeg nogle gange, det holder lidt bedre på kagen og smager skønt!
Her har jeg lavet er XL kajkage til min venindes søns barnedåb. Kagen er lavet med chokoladelagkagebunde og smurt op med jordbærmousse, proppet med 70 % hakket chokolade. Bundene er strintet med jordbær-vaniljesirup. Øjnene er lavet af fondant og chokoladeknapper fra callebaut. Nederst er kagen pyntet med smeltet 70 % chokolade.
Følg mig på
facebook og få opdateringer ved nye indlæg.