søndag den 29. august 2021

Ølpandekager

 


Har du smagt pandekager med øl?
Det giver dejligt sprøde kanter og bare rolig, de smager ikke af øl.
Alkoholen fordamper under bagningen, så de kan sagtens serveres for børn. 
Her i huset er de meget populære hos både store os små og er stort set altid på morgenbordet i weekenden. 

Ølpandekager ca. 10 stk. 

3 æg
1,5 dl. øl (evt. Albani 1859)
210 g. hvedemel
3 dl. mælk
10 g. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kardemomme

Til stegning: smør

Toppingforslag:
Koldt smør & sukker
Citronsaft og sukker
Nutella, kokos & banan
Æblegelé 
Sirup
Syltetøj 
Is

Fremgangsmåde:
Æg og øl piskes sammen i en skål. 
Tilsæt mel og pisk godt, til alle klumper er væk. 
Tilsæt mælk og resten af ingredienserne. 

Varm en stegepande godt op og smelt 1 tsk. smør for hver pandekage du steger. Sørg for at de bliver perfekt gyldenbrune på begge sider. 

Nyd med den topping du foretrækker. 




mandag den 16. august 2021

Boganmeldelse Asian Style af Louisa Lorang

 

{reklame}
Jeg har været så heldig, at få denne bog tilsendt af forlaget Lindhardt & Ringhof, til anmeldelse. 

Jeg er STOR fan af det asiatiske køkken og rimelig velbevandret i asiatiske retter, så har glædet mig til at se og vurdere bogen. 

Bogen har et bredt udsnit af gode personlige livretter fra især det vietnamesiske køkken, men også fra det japanske, med gode fyldige bouillonsupper, nudelretter, salater, sprøde snacks og basisopskrifter på dip’s og marinader. Især sidstnævnte er noget som kan være svært at freestyle selv, så det afsnit er jeg særlig glad for. 

Grunden til at jeg elsker smagene i det asiatiske køkken er, at der er så meget smæk på smagen af de krydderier som bruges, f.eks. stjerneanis, koriander, chili, nelliker, fiskesauce, eddike osv. og så bruges der en del sukker i marinaderne, det kan jeg rigtig godt lide.  

Det er mad som ligger let i maven, da tilbehøret oftest er ris. 

I skrivende stund har jeg kun lavet Bahn Mi sandwiches fra bogen, og de blev SUPER lækre! 

I forvejen har jeg en opskrift på Banh Mi med kødboller på bloggen som ses HER!  Så det er første gang jeg selv prøver at lave sandwichen med grillet sødt svinekød som jeg mange gange har smagt hos “Bahn Mi Saigon” hos Hahn på Vesterbro i Odense. Og jeg må sige at Louisas opskrift lever 100% op til forventningen om, hvordan sådan en sandwich skal smage. Derfor har jeg valgt at viderebringe denne opskrift til jer. 

De kommende dage skal jeg fra bogen prøve at lave, Bao


 Yndlings dampede boller med sticky gris (fotos fra bogen)

Samt Bibimbap, som er en japansk risbowl som jeg også elsker! (Foto fra bogen)

Du finder også opskrifter på Phad Thai, Poké Bowl, Wontonsuppe, Gyoza’s , Okonomiyaki, Katsu Curry og meget andet lækkert i bogen. 

En virkelig lækker bog, som jeg har lyst til at lave ALT fra. Mine bedste anbefalinger til “Asian Style - Små og store retter” af Louisa Lorang. 

Bogen udkommer d. 23. august 2021 men der kan allerede nu forudbestilles et signeret eksemplar HER!

Opskrift fra Asian Style på Banh Mi med grillet gris: 

4 sandwiches:

4 hvide flütes 

4 svinekoteletter

1 tsk. five spice krydderi

1 fed hvidløg

2 spsk. ketchup 

3 spsk. hoisinsauce 

1 spsk. flydende honning

2 tsk. sesamolie

2 spsk. soja

Fyld i flütsene:

God mayonnaise 

Evt. Maggie seasoning, eller soja

1 grøn chili i tynde skiver 

Lidt frisk koriander og mynte

Agurkeskiver 

Sriracha chilisauce 

Limebåde

Syltet gulerod og kinaradisse:

1 kinaradisse, mellemstor

3-4 store gulerødder 

2 stk. groft salt

3 dl. sukker

3 dl. eddike - lager eller risvinseddike

1 dl. koldt vand

Skær kinaradisse og gulerødder i grove juliennestabe stave. 

Kom dem i en si og drys med salt. Lad det trække i 15 min. 

Kog sukker og eddike op i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, tilsæt vandet og lad lagen køle af. 

Skyl grøntsagerne og dup dem tørre. 

Fyld dem på et skoldet syltetøjsglas, hæld lagen over. Lad dem trække i 2 dage. Har du ikke tid til at vente 2 dage, så hæld varm lage over grøntsagerne og lad dem trække i 20 min. så er de klar til brug. 

Fremgangsmåde grillet gris:

Hak hvidløg fint og bland det med ketchup, hoisin, honning, sesamolie, soja og five spice. 

Flæk koteletterne. Bank dem let flade og vend dem i marinaden. Lad dem trække i 15 min. på køkkenbordet, eller natten over på køl. 

Grill koteletterne på en varm grillpande, til de er akkurat gennemstegte. 

Banh Mi: lun flütsene til de får en meget sprød og brun overflade. Flæk dem halvt igennem, tag gerne lidt ad indmaden ud. Smør dem med mayonnaise og dryp med lidt maggie eller soja. 

Fyld dem med kød, syltet kinaradisse & gulerødder, agurk, chili, koriander, mynte, chilisauce og med limebåde til. 

Nyd! 







mandag den 9. august 2021

Grillede marinerede peberfrugter

 

Vi har spist en del Italiensk mad denne sommer. Flere forskellige pastaretter, pizza og småretter har vi nydt på terrassen. Jeg er blevet ret glad for de simple retter, med få ingredienser lavet af gode råvarer. 

Peberfrugterne her er ingen undtagelse. Den lokale brugs havde tilbud i går, så jeg lavede denne portion, som blev nydt til lidt stegt laks. 

Du kan servede dem som en del af et tapasbord, i en salat eller som tilbehør til kød eller fisk. De smager himmelsk👌🏻

Grillede peberfrugter: 

3 store røde peberfrugter

Marinade:

2 spsk. god olivenolie

1 spsk. hvidvins- eller æbleeddike

1 spsk. friskpresset citronsaft 

1/2 tsk. flagesalt

4 omgange peber fra kværn

Drys: frisk salvie

Fremgangsmåde:

Peberfrugterne vaskes godt og halveres. Stilk, kerner samt hvide lameller fjernes. Læg dem med skindsiden opad på bagepapir og sæt dem i en 250 grader varm ovn. 

Bag dem i 25-30 min. eller indtil skindet er sort. 

Læg dem i en lufttæt beholder med det samme og lad dem ligge og dampe af der i 1/2 times tid.

Træk forsigtigt skindet af og læg fileterne på en tallerken/fad. 

Pisk marinaden sammen og hæld den over fileterne. 

Drys med frisk salvie. 

Kan holde sig en uges tid på køl i lufttæt beholder.