fredag den 26. april 2024

Gratineret pasta med rørt ricotta & tomat🍅

 

Ægte Comfortfood til kolde dage. Og hvor bliver det forår lige af?? 

Vi fik et stykke fisk til, men retten kan sagtens stå alene. 

Gratineret pasta til 2 pers.:

8 friske lasagneplader

1 mellemstort løg

2 fed hvidløg 

1,5 dåse hakkede tomater 

1 spsk. sukker

2 spsk. balsamico 

1 nip cayennepeber

Rørt ricotta:

150 g. ricotta

50 g. friskrevet parmesan 

4 spsk. piskefløde

Salt & friskkværnet peber

Topping:

4 spsk. friskrevet parmesan

1/2 kugle mozzarella 

Frisk basilikum 

Fremgangsmåde:

Lasagnepladerne koges i 2 min. i saltet vand. De hældes i en sigte og overbruses med koldt vand. Læg dem på et oliesmurt stykke bagepapir. 

Løg og hvidløg steges blankt i lidt olivenolie & smør. De hakkede tomater tilsættes (den halve dåse du får tilovers kan fryses ned) balsamico & sukker tilsættes og tomatsaucen simrer i en halv times tid uden låg. Smag til med salt og peber, cayennepeber og evt. mere sukker. Den skal smage intens og sød og en anelse stærk. Blend saucen med en stavblender. 

Ricottaost røres med parmesan og fløde og smages til med salt & peber. 

Find to tallerkener som er ovnfaste og læg et par skefulde tomatsauce i bunden. Læg en lasagneplade ovenpå saucen og krøl den lidt sammen. Læg skiftevis skefulde af tomatsauce, rørt ricotta og lasagneplader, til det ligger lidt rodet. Top med lidt mozzarella som du river i stykker og drys parmesan over. 

Gratiner i en 225 g. varm ovn (varmluft!) i 15-20 min. eller indtil der er brune kanter på osten. 

Drys med frisk basilikum - nyd! 




mandag den 22. april 2024

Middelhavsspaghetti med stegte fiskeboller

 

Indlægget indeholder reklamelinks! 

Vi har fået denne dejlige pastaret til aften med stegte fiskeboller fra Nordfra.com min gode samarbejdspartner. 

Jeg har indtil nu kun kendt til de små fiskeboller på konserves, men jeg skal da lige love for, at de ikke tåler sammenligning med disse! 

De er glutenfri og smager som en rigtig god smagfuld fiskefrikadelle. 

Der kommer løbende flere opskrifter med de lækre fiskeboller. 

Middelhavsspaghetti med stegte fiskeboller til 2 pers.:

10-12 fiskeboller (optøet fra frost) køb Her!

200 g. tynd øko. spaghetti (den tørrede fra Rema er god) 

1 dåse flåede tomater

2 fed hvidløg, hakket fint

2 spsk. tomatpuré

1 tsk. sukker

1 spsk. tørret oregano

1 nip chiliflager

Olivenolie til stegning

50 g. kapers

1 dl. kalamataoliven 

15 g. smør

100 g. god fetaost, brækket i mindre stykker

Citronbåde 

Fremgangsmåde:

Steg fiskebollerne nænsomt i lidt olivenolie, til de har fået gylden skorpe. 

Hvidløg steges i olivenolie til det er blankt. Tilsæt kapers og oliven. Tilsæt tomatpure og svits kort. 

De flåede tomater fiskes op af dåsen med en gaffel og hakkes groft. De tilsættes gryden sammen med tomatjuicen fra dåsen. Tilsæt sukker, oregano og chiliflager. Lad det simre stille uden låg imens du koger spaghetti efter pakkens anvisning. 

Smag sovsen til med salt, peber og evt. mere sukker. 

Den kogte spaghetti vendes over i sovsen sammen med smørret. 

Anret spaghettien i dybe tallerkener med de stegte fiskeboller og feta. Server med citronbåde og nyd med det samme.  



tirsdag den 9. april 2024

Asiatisk nudelsalat med fivespice karamelliseret kylling

 

Som den vågne læser nok har erfaret, så elsker vi bare asiatisk mad her på matriklen. Og især hvis der indgår sødt karamelliseret kød. Her er brugt kylling, men det kan sagtens erstattes af svinebryst eller oksekød. 

Er du ikke kødspiser, kan kødet erstattes af fast tofu eller ‘pipfri’ som er imiterede ‘kyllingestykker’ 

Nudelsalat til 4 pers.:

6 udbenede kyllingelår eller 4 kyllingebrystfileter

Marinade til kødet:

1 spsk. fintrevet ingefær

2 fed hvidløg, fintrevet

1 spsk. fivespicekrydderi (kan ikke udelades eller erstattes, da det er en bærende smag for retten)

2 spsk. fiskesauce

4 spsk. hoisinsauce

2 spsk. sesamolie

Saft fra 1 lime

1 spsk. farin 

2 spsk. soya (Knorr Aroma er absolut favorit!)

2 spsk. vand

Friskkværnet peber

Tilbehør:

400 g. brede risnudler

4 mellemstore gulerødder i julienne

Marinade til gulerødder:

1/2 dl. sukker - 1/2 dl. eddike, 2 spsk. vand, friskkværnet peber. - koges op et øjeblik og overhældes gulerødderne. 

Øvrigt tilbehør:

bakke bønnespirer

1 agurk, i halve skiver

Hjertesalat, brækket i  mindre stykker

Ristede, saltede peanuts, hakket groft

Hoisinsauce / sød chilisauce / soya

Frisk koriander

4 forårsløg i tynde skrå skiver

Fishsaucedressing: (lav rigeligt og opbevar på køl)

1 fed hvidløg, hakket fint

1/2 rød chili, hakket fint

4 spsk. fishsauce

Saft fra 2 limefrugter 

3 spsk. rørsukker

Friskkværnet sort peber

Alt piskes sammen

Fremgangsmåde:

Marinaden til kødet piskes sammen. Kødet skæres i mindre stykker. 

Varm en pande op og steg kødet i lidt sesamolie. Tilsæt marinaden og lad kødet karamellisere, uden at brænde på. 

Risnudler tilberedes efter pakkens anvisning og overbruses med koldt vand i en si. 

På 4 tallerkener anrettes kød og grøntsager & der toppes med peanuts, koriander, forårsløg og fishsaucedressing. 

Hoisinsauce, sød chilisauce & soya strintes over.