onsdag den 22. maj 2024

Green Goddess Salat

 

Den meget hypede Green Goddess salat har også fundet vej til mit køkken. 

Her i min version med ærter, æble & parmesanost. 

Den smager dejlig friskt går godt i spænd med fisk eller kylling. 

Green Goddess salat til 4 pers.;

300 g. øko. spidskål 

175 g. øko. agurk 

70 g. forårsløg

150 g. ærter (friskbælgede eller fra frost)

1 grønt øko. æble

1 bundt purløg

Dressing:

50 g. frisk basilikum

50 g. frisk spinat

1/2 dl. olivenolie

2 spsk. riseddike rørt med 1 spsk. sukker

40 g. cashewnødder

40 g. parmesanost

2 fed hvidløg

Saft fra en øko. citron

Himmalayasalt & friskkværnet peber til tilsmagning.

Fremgangsmåde:

Alle grøntsagerne skylles godt. 

Spidskålen snittes ultratyndt. Forårsløgene snittes i skrå tynde skiver. Æblet skæres i små tern. Agurken deles i 4 dele på langs og kernerne skæres fra. Snit agurken i små tern. 

Purløget snittes meget fint og gemmes til drys. 

Bland spidskål, forårsløg, æble, agurk & ærter i en rummelig skål. 

Alle ingredienser til dressingen blendes til en fin pesto. Smag til med salt & peber. Pestoen blandes i salaten lige før den skal spises. Drys med set fintsnittede purløg.  


Spaghetti med hvidløgsstegte tigerrejer

 



I aftes skulle aftensmaden være nem og hurtig, da vi kom sent hjem efter kolonihavebesøg & en sen svømmetur i Lillebælt, som i øvrigt kan anbefales. Vandet er så friskt og dejligt! 
Et hurtigt smut i Netto efter tigerrejer & spaghetti og så tog det vitterligt kun 15 min. at frembringe denne lækre pastaret. 

Spaghetti med hvidløgsstegte tigerrejer til 4 pers.;

440 g. god tynd durumspaghetti (Rema1000 har en god øko.) 24 rå wannamei rejer (tigerrejer) 
4 fed hvidløg
20 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt, ægte smør) 
4 spsk. olivenolie
2 spsk. friskhakket persille
Friskkværnet sort peber
Salt

Til at montere med til sidst:
20 g. smør
Kogevand fra pastaen 

Drys:
4 spsk. friskhakket persille, sort peber

Fremgangsmåde:
Posen med rejer åbnes i toppen og foldes lidt ned. Der hældes koldt vand i. Lad den stå sådan i vasken, så rejerne kan tø op, imens du hakker hvidløg. 

Hvidløgsfeddene hakkes fint, persillen vaskes og hakkes fint. 

Spaghettien sættes til at koge i rigeligt, godt saltet vand. Den skal koges med bid, altså med en lidt hård kerne. Husk at gemme kogevandet. 
Imens at spaghettien koger steges hvidløg og persille i smør og olie. KUN ved lav varme, husk det, hvis hvidløget branker bliver det meget bittert. 

Rejerne befries for skal & halevifte. Læg alle rejerne på panden med hvidløg og persille og steg dem i et minut på hver side (stadig ved lav varme!) tag straks rejerne op med en pincet eller lign. 
I hvidløgsolien på panden flyttes spaghettien direkte fra gryden, med en tang,  når den er al’ dente. Tilsæt nu 20 g. smør samt 2 dl. pastavand. Rør rundt til det bliver cremet. Tilsæt mere pastavand, hvis der er behov. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Anret med det samme og top med 6 rejer pr. pers. samt drys af persille og friskkværnet peber. 

tirsdag den 14. maj 2024

Tom Yum fiskeboller

 

Indlægget indeholder reklamelinks!
Lækker lidt spicy ret med de gode fiskeboller fra  Nordfra.com fiskebollerne er virkelig lækre! Jeg kendte indtil for nylig kun til fiskeboller på dåse, men jeg skal love for, at de ikke tåler sammenligning med disse. 
De smager som en god hjemmerørt fiskefars. 

Tom Yum er en krydderpasta med bl.a. citrongræs, hvidløg, galangarod osv. det smager rigtig godt og dejligt af citrongræs. 

Tom Yum fiskeboller til 4 pers.:

20 fiskeboller Kan købes her!

1 stilk citrongræs

1 stor rød chili, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket 

Olivenolie + smør

2 store gulerødder, i skiver

1 stort løg, i både 

3 dl. hønsebouillon 

1 dåse fuldfed kokosmælk (den i brik fra Ãnglamark er bedst)

2 spsk. farin

Tilbehør:

Jasminris, chili, forårsløg og hakkede peanuts 

Fremgangsmåde:

Fiskebollerne tøs op. 

Fjern de yderste to lag på citrongræsset. Hak stænglen fint. 

Steg citrongræs, hvidløg og chili i en blanding af smør & olivenolie. 

Tilsæt Tom Yum paste og steg det med i et minut. Tilsæt løg og gulerødder og steg i et par minutter igen. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det reducere til det halve. 

Hæld kokosmælk og farin på og lad det blive gennemvarmt til det tykner lidt. 

Læg fiskebollerne i saucen og rør rundt til de er blevet varme. Saucen må ikke koge og det tager kun 2-3 min. ellers kan fiskebollerne suge væske og hæve op.

Server med jasminris og et drys peanuts, chili og forårsløg på toppen. 


Havtaskekæber med cremet pasta

 

Indlægget indeholder reklamelinks!

Havtaskekæber er er nyt bekendskab for mig. I mit samarbejde med Nordfra.com får jeg mulighed for at smage forskellige fisk og det er virkelig dejligt og spændende. 

Havtaskekæber smager mildt af ‘hvid fisk’ og har konsistens som blæksprutte, synes jeg. 

Husk at fjerne hinden, på den side hvor skindet har siddet. Den kan nemt trækkes af. Jeg kogte mine hinder til hunden, det blev den lykkelig for. 

Panerede havtaskekæber med cremet pasta til 4 pers.:

8 havtaskekæber Købes her!

2 æg

1/2 pose pankorasp

Salt & peber 

Cremet pasta:

1 bundt grønne asparges, i mindre stykker

2 fed hvidløg, hakket fint

Smør & olivenolie

400 g. tynd spaghetti

3 dl. vand + 1/2 hønsebouillonterning 

4 dl. piskefløde 

1 æg

Tørret oregano & sort peber

Fremgangsmåde:

Havtaskekæberne optøs og hinderne trækkes af. 

Pisk æggene sammen med salt og peber. Vend fisken i æg og så i pankorasp. 

Sæt spaghettien til at koge. Kog den så den har ‘bid’

Imens spaghettien koger, steges havtaskekæberne i en blanding af smør og olivenolie. De skal kun stege 2 min. på hver side. Tag dem fra panden og læg dem på køkkenrulle. 

Pastaen dryppes af i en sigte og overbruses med koldt vand. 

I en rummelig pande blankes hvidløg af i smør & olivenolie. De grønne asparges tilsættes. Steg dem i et par minutter og tilsæt hønsefond. Lad fonden reducere til det halve.

I en skål piskes fløde og 1 æg sammen. Hæld blandingen på panden til aspargesene sammen med den kogte pasta. Lad det varme igennem men pas på, at det ikke kommer til at koge, så vil ægget gøre saucen ‘grynet’.

Server pastaen i dybe tallerkener med et drys oregano samt groft sort peber. 

Læg fisken ved. 

Nyd med det samme.