Den meget hypede Green Goddess salat har også fundet vej til mit køkken.
Her i min version med ærter, æble & parmesanost.
Den smager dejlig friskt går godt i spænd med fisk eller kylling.
Green Goddess salat til 4 pers.;
300 g. øko. spidskål
175 g. øko. agurk
70 g. forårsløg
150 g. ærter (friskbælgede eller fra frost)
1 grønt øko. æble
1 bundt purløg
Dressing:
50 g. frisk basilikum
50 g. frisk spinat
1/2 dl. olivenolie
2 spsk. riseddike rørt med 1 spsk. sukker
40 g. cashewnødder
40 g. parmesanost
2 fed hvidløg
Saft fra en øko. citron
Himmalayasalt & friskkværnet peber til tilsmagning.
Fremgangsmåde:
Alle grøntsagerne skylles godt.
Spidskålen snittes ultratyndt. Forårsløgene snittes i skrå tynde skiver. Æblet skæres i små tern. Agurken deles i 4 dele på langs og kernerne skæres fra. Snit agurken i små tern.
Purløget snittes meget fint og gemmes til drys.
Bland spidskål, forårsløg, æble, agurk & ærter i en rummelig skål.
Alle ingredienser til dressingen blendes til en fin pesto. Smag til med salt & peber. Pestoen blandes i salaten lige før den skal spises. Drys med set fintsnittede purløg.