søndag den 28. januar 2024

Fiskeburger med tatarsauce🐟

 

Hvad siger du til en snasket burger med sprød paneret kuller, rigeligt tatarsauce og søde syltede agurker? 

Det var aftensmaden hos os i går og burgeren er så god, at den allerede er sat på næste uges madplan igen. 

Kuller minder meget om torsk, det er saftigt hvidt ‘flaky’ fast fiskekød. 
Fisken er fra NORDFRA et Faaborggensisk firma, som leverer noget af det bedste fisk du kan opdrive her i DK. og det er faktisk ikke nemt at finde god bæredygtig fisk i detailhandlen, det er nærmest umuligt, så da jeg opdagede Nordfra’s kvalitetsfisk blev jeg virkelig glad. 

Firmaets profil er bl.a. at levere linefanget fisk fra Færøerne. Når der fiskes med line fiskes der skånsomt, både i forhold til havbunden, men det er også mere ‘humant’ for fisken at blive fanget på krog. Fisken sejles ydermere på bæredygtig vis til Danmark.

At fisken er paneret på forhånd er en stor fordel. Det tog ikke lang tid at tilberede dette måltid, når tatarsaucen var lavet på forhånd. Derfor egner retten sig også godt som gæstemad. 

Fiskeburgere med tatarsauce, 4 stk.;

4 brioche burgerboller
4 stk. panerede kullerfileter 
Økologisk smør & olivenolie
4 salatblade
4 syltede drueagurker, skåret i skiver på langs 
4 citronbåde

Tatarsauce:
120 g. god mayonnaise, evt. Hellmanns på glas
90 g. creme fraiche 18%
2 spsk. frisk dild, hakket 
2 spsk. kapers, hakkede
2 spsk. rødløg, hakket
2 spsk. syltede drueagurker, hakket
1 spsk. persille, hakket
1 tsk. honning
1 spsk. citronsaft 
Salt & friskkværnet peber

Tilbehør: evt. pommes frites

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser til tatarsaucen røres sammen. Smag til med salt og peber og evt. mere honning. Lad den temperere på køkkenbordet til den skal bruges. 

Den frosne fisk lægges på køkkenbordet. 
På en pande smeltes 20 g. smør og en god sjat olivenolie. Når smørret er bruset op og panden er godt varm, lægges fisken på og steges i 3-4 min. på hver side, imens den jævnligt overhældes med smør,  til den er sprød & gylden. 

Imens fisken steger varmes burgerbollerne i ovnen. 

Byg burgeren op således:
Smør underste bolle med lidt mayonnaise. Læg salat på, så den panerede fisk, frisk citronsaft og skivede drueagurker. Top med et gavmildt lag tartarsauce og læg øverste bolle på. 

Velbekomme. 
Indlægget indeholder reklamelinks. 



onsdag den 24. januar 2024

Sesamnudler cremede og uimodståelige

 

Den her ret smagte simpelthen SÅ godt, så vi blev enige om, at sætte den på madplanen i næste uge igen. 

Egentlig var jeg gået i gang med at lave vegetariske sesamnudler fra Vegetarisk Hverdags blog. Men da jeg opdagede, at jeg ikke havde mere tofu i fryseren, men til gengæld hakket kylling, blev det udskiftet med det. 

Nudlerne er simpelthen så cremede og lækre, billedet yder slet ikke retten retfærdighed!

Køb æggenudler af god kvalitet, det gør altså hele forskellen for smagen! Har du ikke en asiatisk købmand indenfor rækkevidde, så har SuperBrugsen nogle gode fra ‘Blue Dragon’ af og til har Netto dem også på spot. 

Cremede sesamnudler til 4 pers.:

350 g. æggenudler af god kvalitet

400 g. hakket kylling 4-7% fedt (eller tilsvarende mængde fast tofu, revet groft)

4 forårsløg, skåret i tynde ringe

2 fed hvidløg, fintrevet 

2 spsk. fintrevet frisk ingefær

2 spsk. soya

1 spsk. sesamolie

1 spsk. sirup 

1 spsk. riseddike

Sovs

4 spsk. tahin

2 spsk. soya

2 spsk. sesamolie

1 spsk. sirup 

1 spsk. riseddike

Derudover:

3-4 pak choi

Crispy chiliolie

Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Steg kødet hårdt i olivenolie. Tilsæt hvidløg samt den hvide del fra forårsløgene, (gem den grønne del til topping) samt masser af friskkværnet sort peber. 

Rør ingefær, soya, sesamolie, sirup og riseddike sammen og tilsæt det til kødet. Svits videre, til kødet karamelliserer. Sæt gryden til side. 

Rør alle ingredienser til sovsen sammen. 

Skær en smule af stokken af pak choi og skær dem over på midten. lynsteg i olivenolie & smør, til kålen er brun og sprød. 

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Fisk nudlerne op af kogevandet direkte over i gryden med kød. Vigtigt at kogevandet gemmes! Hæld også sovsen over nudler og kød. Tilsæt nu kogevand, indtil nudlerne er omsluttet af en cremet sovs. Der skal en del kogevand til, start med 2 dl. og tilføj gradvist mere. Det skal være til den våde side, da nudlerne hurtigt absorberer væsken. 

Anret i dybe tallerkener. Drys sesamfrø samt det grønne fra forårsløg over nudlerne.

Server stegt pak choi til samt crispy chili olie. 






mandag den 8. januar 2024

Marry me chicken ravioli

 

Comfortfood når det er bedst. 

Vi har fået denne lækre pastaret til aften. Den er hurtig at lave og smager himmelsk. 

Marry me chicken ravioli til 4 pers.:

3 kyllingebrystfileter 

3 spsk. mel

1 spsk. paprika

Salt og peber 

500 g. Ravioli med svampefyld (Rema1000)

2 løg i både

2 fed hvidløg, i tynde skiver 

3 dl. hønsefond

2,5 dl. piskefløde

4 spsk. soltørrede cherrytomater (Rema1000) 

1 dl. friskrevet parmesan 

1 spsk. tørret oregano

1 tsk. chiliflager

4 spsk. hakket persille 

1 håndfuld ristede pinjekerner 

Fremgangsmåde:

Kog raviolien efter pakkens anvisning. Brus den over med koldt vand i en sigte. Stil den til side. 

Rør mel, paprika, salt og peber sammen og vend kyllingebrysterne deri. Steg dem i olie på en pande til de er gyldne og gennemstegte. Sæt dem til side. 

På samme pande steges løg og hvidløg. Tilsæt mere olie, hvis nødvendigt. Tilsæt hønsefond og lad det reducere en smule. Tilsæt oregano, chili og piskefløde. Lad det simre i et par minutter og hæld så den afdryppede ravioli i panden. 

Rør parmesanosten og de soltørrede tomater i og top med den stegte kylling, skåret i skiver samt hakket persille og ristede pinjekerner.