fredag den 24. august 2018

Hjemmelavede kyllingenuggets


Min otteårige har maddag 1 dag ugentligt og bestemmer helt selv hvad menüen skal bestå af.

I dag havde han valgt nuggets, og de smager altså bare bedst, når de laves af gode øko. kyllingebrystfileter (som vores lokale Brugs heldigvis er begyndt at have i sortimentet, det kan ellers være svært at opdrive, synes jeg)

I dag panerede vi dem i cornflakes i stedet for rasp. 
Du kan evt. vælge at bage dem i ovnen, på en bageplade i 25 min. ved 200 grader, for en mere fedtfattig version.

Jeg plejer at stege dem på panden i en lille mængde olie. Jeg tilfører ikke mere olie når jeg vender dem, men så længe, at de serveres med den gyldne side opad, betyder det ikke spor, og på den måde kan de stadig gå under kategorien "fedtfattige"

Kyllingenuggets til 4 pers.
3-4 kyllingebrystfileter
2,5 dl. kærnemælk
1 spsk. oregano
1 tsk. sennepspulver
1 tsk, groft salt
1/2 tsk. cayennepeber
friskkværnet peber
1 fed hvidløg, presset

4 håndfulde cornflakes
lidt olie til stegning

Fremgangsmåde:
Skær kyllingebrystfileterne i 4 stykker pr. filet.

Bland kærnemælk med krydderier og presset hvidløg og lad kyllingestykkerne marinere i køleskabet i mindst 2 timer eller gerne natten over.

Kom cornflaksene i en frysepose og knus dem til rasp.

Vend kyllingestykkerne i raspen og steg dem først ved lidt hård varme på den ene side. Vend dem så og skru ned for varmen og steg dem færdige.

Server med det tilbehør du foretrækker. Vi fik barbecuekartofler, købt i REMA, samt aioli til.

mandag den 20. august 2018

Bryllup


Kagerne bestod af vaniljebunde
mandelbunde
hindbær/rabarbermousse med skyr
hvid chokolademousse med skyr og friske jordbær
og marcipanbånd



Vores store dreng blev gift med sin Helena i lørdags. En fantastisk dejlig dag i kærlighedens tegn.

De havde sidste år spurgt, om jeg ville lave bryllupskage og det sagde jeg nej til i første omgang, men da jeg kunne fornemme, at det betød rigtig meget for dem, at jeg lavede kagen, sagde jeg ja, efter at vi havde forventningsafstemt hvordan kagen skulle tage sig ud.

Det har virkelig været en nervepirrende proces. Jeg har aldrig tidligere lavet mousse-kager, så jeg har haft mange søvnløse nætter op til den store dag.
Det er et kæmpe ansvar at lave KAGEN til nogens bryllup og når det nu var til to som jeg har meget kær, var det super vigtigt for mig, at alt var perfekt.
Det gik heldigvis fint. Kagerne blev i deres form og de smagte rigtig dejligt. Et af mine kriterier var, at de skulle laves af ærlige ingredienser, ikke noget med fondant osv.

Jeg havde brugt denne opskrift fra dygtige Nicoline hos Det Glade Køkken med lidt ændringer, bl.a. havde jeg skiftet hasselnøddebundene ud med mandelbunde, jeg synes at de milde mousser kom mere til sin ret sådan.
Nicoline har været min mentor gennem hele projektet, tusind tak for det Nicoline, for det har virkelig været rart (og nødvendigt) når man sådan kaster sig ud på dybt vand.

Jeg kommer ikke til at lave en bryllupskage igen, men jeg har fået lyst til at eksperimentere med mousse-kager og har en i tankerne jeg skal afprøve her i efteråret, med nogle smage som jeg tænker vil klæde hinanden. Så stay tuned....

Er de ikke fine <3