mandag den 26. februar 2024

Luksus Bananbrød a’la La Cabra

 

Bananbrødet er det populære brød fra La Cabra i Aarhus. 

Det smager virkelig godt. Det minder meget om banankage, men jeg tror, at det er konsistensen, som har gjort, at de har kaldt det for et brød, frem for en kage, da det mest minder om et brød i konsistens, det er ikke fedtet på samme måde som en  banankage. 

Luksus bananbrød a’la Al Cabra, rigeligt til 10 pers.:

320 g. sukker
160 g. smør
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. natron 
1,25 dl. kærnemælk 
3 æg 
400 g. mel
5 modne bananer
200 g. hakket mørk chokolade af god kvalitet 
1 knivspids fint salt

Fremgangsmåde:
Smør og sukker røres sammen. Tilsæt natron, kærnemælk og de 3 æg. Rør melet i. 
Mos bananerne og vend dem forsigtigt i sammen med grofthakket mørk chokolade. 

Bages ved 160 g. varmluft i ca. 1 time, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af brødet. 
Jeg bager det i en randform, men det kan også bages i en rugbrødsform. 



tirsdag den 6. februar 2024

Halloumigryde med kikærter

 

Vi har fået denne vegetariske ret til aften. Den var virkelig lækker, så den skal da på bloggen. 

Opskriften er lånt fra Jons Madklub men er ikke gengivet 100% som Jon’s her. 

Halloumigryde til 4 pers:

400 g. halloumi (grillost)

2 løg, hakket 

2 fed hvidløg, revet fint

2 spsk. fintrevet frisk ingefær

250 g. øko. spinat (gerne fra frost)

2 spsk. koncentreret tomatpuré

1 spsk. sukker

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. spidskommen

1 tsk. garam masala 

1/4 tsk. cayennepeber 

2 store friske tomater, i grove tern 

1 dåse kokosmælk (ikke light!)

1 dåse kogte kikærter

1 dl. piskefløde (kan udelades, men giver lige en mere cremet afrunding af saucen) 

Tilbehør:

Speltkerner kogt i hønsebouillon 

Creme fraiche

Frisk koriander til topping

Fremgangsmåde:

Halloumi’en skæres i tern af 2x2 cm. og steges gyldne i olivenolie på en rummelig pande. Osten vil smide en del væske i starten, men det fordamper og når osten er sprød på alle sider er den stegt færdig. Sæt den til side. 

I en gryde steges løg, hvidløg og ingefær i olivenolie. Tilsæt alle krydderier, sukker samt tomatpuré og rist det godt. Tilsæt spinaten (bruger du frossen spinat skal den selvf. optøes og knuges fri for vand) tilsæt tomater og kikærter og hæld kokosmælken på. Lad det simre i 10 min. uden låg. Tilsæt den stegte halloumi og rund af med en sjat piskefløde. Smag til med salt. 



mandag den 5. februar 2024

Flæskesteg i airfryer

 

Hvis der er rift om endeskiverne på flæskestegen, så lav den på denne måde.

Vi får kun kød 2 gange om ugen, og det skal være af god kvalitet. 

Frilands ribbensteg fra Rema1000 på 1 kg. lavet i airfryer:

Skær stegen ud i firkanter. Salt dem på alle sider bortset fra på sværen. Sørg for at sværen er skåret igennem overalt, dog uden at skære ned i kødet. 

Pensl. med olivenolie eller smeltet smør på sværen og drys salt på. 

I skuffen på airfryeren hældes vand, så det står op til risten. Smid at par laurbærblade, 8 sorte peberkorn og en terning svinebouillon i vandet. 

Læg risten på og placer kødet på risten. 

Steg det ved 150 g. i 40 min. 

Steg det færdigt ved 200 g. i 10 min. - perfekt sprødstegt #flæskesteg. 

Kog fonden lidt ind, imens flæskestegen hviler. Lav sovs af fonden. Smag til med ribsgelé og tilsæt evt. lidt fløde og kulør

fredag den 2. februar 2024

Fiske Tacos

 

*Indlægget indeholder reklamelinks

Jeg har eksperimenteret videre med de lækre panerede kullerfileter fra NORDFRA den bæredygtige linefangede kuller fra Færøerne. Fisk af høj kvalitet. 

Kuller minder om torsk. Det er hvidt fast kød og det smager bare godt, saftigt kød og sprød skorpe af panering. 

Disse fisketacos har fået et asiatisk tvist, med spicy Mayo & hoisinsauce. 

Fisketacos 8 stk.:

8 små majstortillas (fås i Netto)

4 stk. panerede kullerfileter + smør & olivenolie

2 avocadoer

1 mango

3 forårsløg

1 håndfuld peanuts 

2 røde chili

Frisk koriander

Hoisinsauce 

Evt. sorte sesamfrø

Spicy Mayo:

100 g. god Mayo, evt.  Hellmanns Mayo på glas

2 spsk. sesamolie

1 spsk. ketchup

1 spsk. lys sirup

1 nip cayennepeber

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til spicymayo røres sammen. Smag evt. til med mere sirup og cayennepeber.

Mangoen skrælles og skæres i små tern. 

Avocadoerne skrælles & skæres i tynde både

Den grønne del af forårsløgene skæres i meget tynde ringe.

Chilierne hakkes fint. 

Fisken steges sprød fra frossen tilstand på en pande i rigeligt smør & olivenolie. Ca. 3-4 min. på hver side. 

Imens fisken steger varmes majstortillas efter pakkens anvisning. 

Anret majstortillas på tallerkener. Smør lidt spicymayo på & top med 1/2 paneret filet på hver tortilla, som deles i lamellerne, så den fylder tortillaen ud på langs, samt mango & avocado. Top med striber af spicy mayo, hoisinsauce, samt hakkede peanuts, sorte sesamfrø, chili, forårsløg & frisk koriander. Nyd med det samme.