fredag den 11. juni 2021

Cacio e Pepe

 

Cacio e Pepe - ost & peber, er en virkelig dejlig simpel pastaret, som smager så skønt i al sin enkelthed. Vælg gode økologiske råvarer og kog din pasta præcis med bid, så har du et skønt måltid som laves på ingen tid. 

Retten sælger ikke ligefrem sig selv på udseende, men lad være med at pynte med ingredienser (krydderurter f.eks.) som ikke hører til i den. Den er perfekt som den er. 

Pastaretten har sin oprindelse i Rom og jeg har lært at lave den af en italiener. Jeg må indrømme at han ikke brugte smør, men det synes jeg runder smagen perfekt af. 

Jeg bruger denne fettuccine Nr.5 som er min yndlingspasta. Den kan købes i Rema til en flad 10’er. Egentlig bruges tyk spaghetti til retten, eneste forskel her er, at denne spaghetti er flad og ikke rund. 


Cacio e Pepe til 2 pers.:

200 g. tyk spaghetti eller fettuccine nr. 5

1,3 l. vand

1 stor tsk. groft havsalt 

1 spsk. groftkværnet sort peber 

25 g. revet peccorino

10 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt!)

Kogevand fra pastaen. 

Fremgangsmåde:

Kværn peber ned i en lille skål, til du har en mængde svarende til 1 spiseskefuld. 

Sæt 1,3 liter vand over til pastaen. (Mængden af vand er begrænset, for så er den mere stivelsesholdig og det skal vi bruge til at lave en cremet pasta) 

Når vandet koger, tilsættes 1 stor tsk. groft salt og pastaen tilsættes og koger i 9 min. hvis du bruger ovennævnte fettuccine. Bruger du en anden slags pasta, læser du kogeanvisning på pakken og trækker 4 minutter fra. 

Varm en høj pande godt op. Smid peberet på og rist det godt, til der dufter i køkkenet. Tag 1 dl. pastavand op af gryden og smid det på panden. Når det er bruset op, tages panden fra varmen. 

Når pastaen er kogt, tages den op af gryden med en tang og lægges direkte over på panden med peber-vand. Tilsæt yderligere 2, 5 dl. af det stivelsesholdige pastavand og tænd for varmen igen og vend pastaen godt rundt i vandet, så peberen fordeler sig godt omkring. 

Tilsæt knap 1/2 dl. pastavand til skålen med revet peccorino. Rør det godt sammen. Det skal have konsistens som tyk grød. 

Tilsæt osten til panden med pasta og skru ned til middel varme. Bliv ved panden og rør konstant, indtil al ost et smeltet og pastaen er dejlig cremet. 

Sluk for varmen. Tilsæt smørret og rør til det er smeltet. 

Anret straks i to dybe tallerkener og kværn lidt ekstra peber over samt drys lidt revet peccorino over. Salt burde ikke være nødvendigt, pga. det salte pastavand. NYD! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar