torsdag den 3. maj 2012

Pesto


Pesto

De fleste ved nok hvordan man laver en pesto, men her er mit bud på en god pesto.
Det smager bare SÅ fantastisk, og det er på menüen hos os hver uge hele sommeren. Mængden svarer til ca. 250 g. pasta, hvis man ønsker at anvende den sådan.


1 potte basilikum
50 g. pinjekerner
30 g. peccorino - eller parmesanost
1 fed hvidløg (jeg bruger et stort kinesisk, det svarer nok til 3 alm. fed)
olivenolie (ca. 1 til 1 1/2 dl.)
salt og peber.

Start med at riste pinjekernerne på en tør pande. Det er ret afgørende for smagen at pinjekernerne er ristede, det giver en lidt sødere smag. Hvis du ligesom mig er danmarksmester i at brænde pinjekerner på, så bliv ved panden i de få minutter de skal ristes.
Lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle.

Pluk blade og stilke af basilikummen og put dem i en minihakker sammen med ost, hvidløg og de afkølede pinkekerner. Blend og tilsæt olivenolien ved næste omgang. Hvor meget olie du skal bruge, er lidt på gefühl. Pestoen skal have en grødet konsistens, prøv dig frem.
Smag til med salt og peber.

Vores Pesto blev blandet med Barilla-skruer, som er en grov pasta. Barilla Pasta er vores yndlingsmærke. Det kan desværre ikke fåes i Danmark længere, så vi køber det i Tyskland i Citti.


Velbekomme !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar