I starten af juni holdt vi 8 års fødselsdag for junior, for hans klasse i haven i det dejligste vejr i 30 graders varme.
Fødselsdagen blev holdt med 5 måneders forsinkelse, for fødselsdagsfejring indendøre i januar, er bare ikke fedt, hverken for børn eller voksne.
Kagerne her, var en del af en kagebuffet, ledsaget af iskold prosecco, til forældrene, da de kom og hentede børnene. En fin tradition, som styrker forældresammenholdet.
Kagerne kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen og opbevares på køl. Men vent med at pynte dem med frosting og bær til de skal serveres.
Mini mazarinkager ca. 35 stk.:
150 g. smør, stuetempereret
2,5 dl. sukker
3 æggeblommer
300 g. marcipan
150 g. kogte kartofler
1,5 dl. mel
2 tsk. bagepulver
1 nip fint salt
3 æggehvider
150 g. smeltet 70% chokolade
1 spsk. smør
Nougatfrosting:
125 g. smør, stuetempereret
200 g. flormelis
75 g. nougat
en lille sjat mælk
Pynt: bær
Fremgangsmåde mazarinkager:
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem møre i vand uden salt. Afkøl og mos dem.
Smør og sukker piskes godt sammen, æggeblommerne tilsættes og derpå revet marcipan samt de mosede kartofler. Der skal ikke piskes mere, men røres med en ske! Tilsæt salt og sigt mel og bagepulver i.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
Fordel dejen i 35 små muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, til de er let gyldne. Afkøl.
Smelt chokoladen i chokoladesmelter eller over vandbad. Rør smørret i og fordel ca. 1 teskefuld
chokolade ovenpå hver kage. Sæt dem på køl til chokoladen er størknet.
Frosting: rør smør, flormelis og nougat sammen og juster med lidt mælk, til frostingen har tilpas blød konsistens. Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl og dekorer kagerne med frosting og pynt med bær efter eget valg.
Opbevar kagerne på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar