mandag den 3. september 2018

Vietnamesisk nudelsalat med sprøde miniruller


Jeg er vild med det vietnamesiske køkken og i går havde jeg helt vildt lyst til denne ret, som jeg tidligere har nydt hos søde Hanh i Banhmisaigon.dk og senest også hos Storms Pakhus begge varianter var super lækre.
I aftes fik jeg så rekonstrueret retten hjemme i mit eget køkken, med et ret godt resultat, synes jeg.
Rettens vietnamesiske navn kan jeg ikke huske, så den er døbt noget dansk ;-)

Køb forårsrullerne hos en asiatisk købmand, de smager SÅ meget bedre end andre frostvarianter fra danske supermarkeder. 

Vietnamesisk nudelsalat med sprøde miniruller, til 4 pers.:
1 pakke mini forårsruller med 20 stk. - læs ovenover.
150 g. risnudler
1 mini romainesalathoved, i tynde strimler
1 pose sukkerærter, blancheret i 1 min. og skåret på skrå
4 dl. edamamebønner uden bælge, blancheret i 1 min. i saltet vand
4 mellemstore gulerødder, i tynde stave (marinade 1/2 dl. sukker + 1/2 dl. eddike + 2 spsk. vand)
4 forårsløg, i tynde skrå skiver
1/2 agurk, i tynde stave
evt. bønnespirer

Topping: 
hakkede ristede saltede peanuts
sød chilisauce

Fishsauce-Dressing: 
1 fed hvidløg
1/2 rød chili
4 spsk. fischsauce
saft fra 2 limefrugter
2-3 spsk. rørsukker
lidt vand
friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:
Vask og klargør alle grøntsagerne. Mariner gulerødderne i sukker og eddike, imens du klargør resten. 

Fishsauce-dressing; I en morter, mortes hvidløg og chili sammen med sukker til en pasta.Tilsæt fischsauce og limesaft og et par spiseskefulde vand. Smag til om der skal lidt mere fischsauce i. Dressingen skal være sur/sød med smag af fischsauce, dog uden sidstnævnte dominerer.

Tilbered risnudlerne efter pakkens anvisning. Brus dem over med koldt vand og dryp dem godt af i en sigte. Bruger du de lange risnudler, så klip dem over med en saks når de er kogt, så du får lidt kortere nudler, som er nemmere at spise. Strint evt. lidt sesamolie over, hvis su har. 

Tænd ovnen på 225 grader. Læg de frosne forårsruller på bagepapir og bag dem i 10 minutter.
Lad dem afkøle lidt inden du skærer dem over med et skråt snit på midten.

Læg risnudlerne i 4 dybe tallerkener. Fordel grøntsagerne omkring dem og hæld dressingen over.
Top med de lune forårsruller og hakkede peanuts samt forårsløg. Server den søde chilisauce til - NYD!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar