onsdag den 14. november 2018

Vanilje Panna Cotta med citronsirup og krystalliseret hvid chokolade


En virkelig nem og hurtig dessert, som kan tilberedes 1-2 dag i forvejen.
Inspiration til opskriften har jeg fundet i en opskrift fra Alt.dk.


Panna Cotta til 8 personer:
7,5 dl. piskefløde
1,5 vaniljestænger
1 dl. sukker
2 spsk. revet citronskal (øko.)
4,5 blade husblas

Citronsirup:
1,5 dl. vand
1,5 dl. sukker
2 citroner, saft og skal (øko.)

Panna Cotta:
Læg husblas i blød i koldt vand.

Varm fløde, sukker, citronskal og vaniljestænger og vaniljekorn op i en tykbundet gryde.
Når det når kogepunktet tager du gryden fra varmen og tilsætter den opblødede husblas. Pisk godt sammen, til al husblas er smeltet.
Fisk vaniljestængerne op og fordel flødecremen i 8 portionsskåle,
Sæt dem på køl i min. 2-3 timer, men gerne natten over.

Citronsirup:
kog vand, sukker, citronsaft og citronskal op i en lille gryde. Lad det reducere til 2/3 og si siruppen over i en lille kande. Afkøl den helt i køleskabet.

Ved servering topper du hver enkelt pannacotta med citronsiruppen og pynter med krystalliseret hvid chokolade, og skovsyre eller evt. kandiserede mandler/nødder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar