Vi har alle dage, hvor aftensmaden ikke må være for tidskrævende.
Dage som disse, kunne det være dette som kom på bordet, pitabrød i en lidt luksusagtig version med oksebøffer af lækkert frilandskød, samt masser af råkost, gedefeta og en lækker hjemmelavet lyserød dressing.
8 store grove pitabrød
15 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
300 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
150 g rugmel, grahamsmel eller spelt
Til at fylde i pitabrødene:
Godt oksekød fra slagteren, steges til bøffer
Rødløg
Masser af fintrevne gulerødder
Avocado
Salat eller kål
Fetaost i blok.
Lyserød dressing:
2,5 dl. 9% creme fraiche
3/4 dl. ketchup
1 fed hvidløg, presset
1 tsk paprika
1 tsk. honning
1 nip cayennepeber
salt og peber
evt. worchestersauce
Pitabrød:
Gæren opløses i vandet sammen med salt. Melet tilsættes, og der æltes godt.
Dejen hæver og deles ud i 8 boller som rulles / trykkes flade til størrelse som en underkop.
Efterhæver 10 minutter
Bages ved 250 grader i 6-8 minutter. Bedst med 1 plade af gangen, evt. ved alm. ovnvarme.
Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til med salt, peber og evt. mere ketchup samt worchestersauce, hvis du har.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar