lørdag den 5. maj 2012

Grove pitabrød med oksebøffer



Vi har alle dage, hvor aftensmaden ikke må være for tidskrævende. 
Dage som disse, kunne det være dette som kom på bordet, pitabrød i en lidt luksusagtig version med oksebøffer af lækkert frilandskød, samt masser af råkost, gedefeta og en lækker hjemmelavet lyserød dressing.

Coop har de lækreste stenovnsbagte pitabrød (som du finder på frost) de er bagt i Israel og er virkelig gode. Dem bruger vi oftest, men får du lyst til at bage dine egne, kan du se en opskrift her nedenfor.

8 store grove pitabrød
15 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
300 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
150 g rugmel, grahamsmel eller spelt

Til at fylde i pitabrødene:
Godt oksekød fra slagteren, steges til bøffer
Rødløg
Masser af fintrevne gulerødder
Avocado
Salat eller kål
Fetaost i blok.

Lyserød dressing:
2,5 dl. 9% creme fraiche
3/4 dl. ketchup
1 fed hvidløg, presset
1 tsk paprika
1 tsk. honning
1 nip cayennepeber
salt og peber
evt. worchestersauce

Pitabrød:
Gæren opløses i vandet sammen med salt. Melet tilsættes, og der æltes godt.
Dejen hæver og deles ud i 8 boller som rulles / trykkes flade til størrelse som en underkop.
Efterhæver 10 minutter
Bages ved 250 grader i 6-8 minutter. Bedst med 1 plade af gangen, evt. ved alm. ovnvarme.

Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til med salt, peber og evt. mere ketchup samt worchestersauce, hvis du har.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar