tirsdag den 15. maj 2012

Svampelasagne med spinatbechamel





Svampelasagne med spinatbechamel

8 pers.

1 kg. hakket oksekød
18-20 fuldkorns lasagneplader
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. tørret rosmarin
2 spsk. tørret timian
500 g. marksvampe (eller blande svampe eller champignon)
3 ds. koncentreret tomatpuré (a ca. 150 g. pr. stk.)
5 store tomater
100 g. reven parmesanost
salt & peber

Spinatbechamelsauce:

75 g. smør
3 spsk. mel
8 dl. mælk
revet muscatnød

300 g. babyspinatblade - skyllet grundigt i flere hold vand.

Salat af:
Romainesalat
Små søde tomater
Rødløg
Grønne bønner i små stykker
Avocado
Saft af 1/2 citron samt 1 tsk. honning piskes sammen til dressing.

Kødsauce:

Svits kødet i en gryde, tilsæt hakket løg og hvidløg, samt rosmarin og timian, lad det brune godt imens du rører hele tiden. Tilsæt grofthakkede svampe og tomatpuré og lad det sautere i 5-10 min.
Smag til med salt & peber. Sluk for kødsaucen og tilsæt tomater i grove tern. Tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen føles for "tør".

Bechamel:

Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt melet og rør klumperne ud. Tilsæt mælken lidt ad gangen og bag saucen op til den har en passende konsistens. Hak spinaten groft, tilsæt den og lad den "koge" med i et par minutter. Smag til med salt, peber og muscatnød.

Byg lasagnen op, med sauce, bechamél og lasagneplader. Slut af med bechamel og drys parmesan over hele toppen.

Bages ved 200 g. i ca. 35-40 min.

Server salat til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar