Tomat- og mangosalsa
Plukket kylling
Inden den foldes
Klar til panden
I aften har vi fået Quesodillo´s som er en ret tidskrævende ret. Hvis Du har hjælp til at snitte, vil det gå langt hurtigere, men jeg synes det er indsatsen værd.
8 quesodillo´s
250 g. hvedemel
100 g. speltmel
6 spsk. jordnøddeolie
lidt salt
2 1/2 dl. lunkent vand
Fyld:
400 g. kyllingefilet, kogt i bouillon og plukket i stykker
75 g. frisk babyspinat (svarer til en lille salatbakke) Skyl grundigt og hak let.
2 fed hvidløg, presset
100 g. revet emmentaler
16 soltørrede tomater i olie
Tomat-mango salsa:
1 mango
400 g. tomater
1/2 agurk, skrællet og fri for kerner
2 forårsløg
1/2 dl. jordnøddeolie
1 finthakket rød chili
lidt stødt spidskommen, rørt op med saften fra 1 økologisk lime.
Evt. 1/2 bundt frisk koriander
Guarcamole
1. Stil mangofrugten på højkant og skær de to frugtsider af, ved at skære igennem så kniven følger stenen. Skær skrællen væk. Skær mango, agurk, tomater og chili i små tern og vend det hele sammen.
Hæld limesaften over og stil det på køl imens du laver fyldet.
2. Rør alle ingredienser til dejen sammen og ælt den til en fast dej. Del den i 8 dele. Rul hver del ud til en pandekagefacon.
3. Smør dejen let med presset hvidløg og riv ost på og byg færdig med spinat, kylling, 2 soltørrede tomater, samt friskkværnet salt og peber til sidst.
Fugt kanten med vand og fold den over og pres den sammen med en gaffel.
4. Varm en pande godt op og hæld lidt olie på til 1. stegning (ikke nødvendigt med mere olie til de næste). Steg quesodillo´erne et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Tryk dem mod panden når du lægger dem på.
Servér med salsa og guarcamole.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar