Flå kødet med to gafler
I burgerbolle med coleslaw
I aften har vi fået pulled pork, som er en af mine drenges livretter.
Burgerbollerne er mine egne grove.
12
store burgerboller:
3 dl. lunkent vand
25 g. gær
½ dl. olie
1 æg
3 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
100 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
Pynt:
1 æg til pensling
Sesamfrø
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 30 min.
Form 12 boller, tryk dem flade og prik overfladen med en gaffel. Lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 40 min. Pensl med æg og strø sesamfrø på.
Bages ved 225 g. i ca. 10 min –eller til de er fint gyldne !
3 dl. lunkent vand
25 g. gær
½ dl. olie
1 æg
3 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
100 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
Pynt:
1 æg til pensling
Sesamfrø
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 30 min.
Form 12 boller, tryk dem flade og prik overfladen med en gaffel. Lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 40 min. Pensl med æg og strø sesamfrø på.
Bages ved 225 g. i ca. 10 min –eller til de er fint gyldne !
Marinaden til pulled pork:
2 dl ketchup
2 spsk farin
2 spsk soya (Maggi aroma er klart favorit!)
2 spsk olivenolie
1 spsk. røget paprika
1 spsk. Rash el hanut
1 spsk. five spice krydderi
2 fed hvidløg
1 stk tørret chili
1 kg nakkefilet, (frilandsgris fra Rema1000 er klart den bedste!)
Fremgangsmåde:
Dagen før skal nakkefileten marineres. Bland alle ingredienserne til marinaden og kom den i en frysepose sammen med nakkefileten. (Jeg stikker nakkefilet med en tynd skarp kniv, så marinaden bedre kan trænge ind). Læg kødet i køleskabet og lad det trække mindst et døgns tid.
På selve dagen tændes ovnen på 110°C. Kom kødet med marinaden i en stegegryde som kan gå i ovnen og læg låg på (her skal du sikre dig at dit låg kan gå i ovnen, hvis der er plastgreb på, kan det på de fleste gryder skrues af)
Efter ca 7-10 timer er kødet færdigt
Hiv nakkefileten fra hinanden med 2 gafler. Kom det op i et fad sammen med stegeskyen.
Server kødet i gode boller sammen med coleslawen og barbecuesauce.
Coleslaw, 1 stor skål:
På selve dagen tændes ovnen på 110°C. Kom kødet med marinaden i en stegegryde som kan gå i ovnen og læg låg på (her skal du sikre dig at dit låg kan gå i ovnen, hvis der er plastgreb på, kan det på de fleste gryder skrues af)
Efter ca 7-10 timer er kødet færdigt
Hiv nakkefileten fra hinanden med 2 gafler. Kom det op i et fad sammen med stegeskyen.
Server kødet i gode boller sammen med coleslawen og barbecuesauce.
400 g. fintsnittet hvidkål
200 g. revet gulerod
4 spsk skyr eller mager cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. ravigotte eller sød sennep
1 tsk dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
Salt & friskkværnet peber
Honning
Bland dressingen sammen, smag til med honning og hæld den over grøntsagerne og bland godt.
Hej Eva.Så mangler vi kun lige Super Bowl. Meget lækkert, ikke for meget lige tilpas som den skal være. Kan nok bare ikke ramme den sådan lige i skabet som dig Chef. Mvh Franz
SvarSletHej Franz !
SletJa det er en konge-ret !
I denne uge (43) har Brugsen i øvrigt tilbud på nakkefilet.
kh. eva
Som du ved er jeg vild med din salat. Havde lyst til pulled pork, men fandt i stedet for en lammebov i fryseren - den er nu sat i ovnen - bliver i stedet for til pulled lamb, den står nu i ovnen, venter spændt på i aften.
SvarSletKærlig hilsen Charlotte
Pulled lamb, det lyder lækkert, vil meget gerne høre om resultatet ! Har Du så brugt en lage ? God fornøjelse, kh. eva
SvarSletDet var lidt af en skuffelse. Kødet var utroligt lækkert - mørt - men jeg var så dum, tænkte mig ikke om da jeg valgte lage. Inderst inde ved jeg jo godt at lagen ikke var den bedste til lam. Burde helt klart vælge lage som jeg ved passer til lam. Jeg har dog mod til at prøve igen:-).
SvarSletHilsen Charlotte
Hej Charlotte, jamen så er den da prøvet med lam, tak fordi du lige gav en tilbagemelding. Jeg forestiller mig, at en lage med frisk mynte og hvidløg ville gøre sig godt til lam.
SvarSletKh. eva
Hej Eva. Kan man godt bruge en stegeso?
SvarSletHej Carina, det har jeg ikke prøvet men det tænker jeg da godt at Du kan, jeg ville prøve, kh. Eva
SletKære Eva, vi siger tak for endnu en middag;-) Har lavet denne til aften, skøn skøn ret!! Tak;-)
SvarSletHåber alt er vel?!! Kram Katrine
Hej Katrine ! Dejligt at høre I har glæde af bloggen. Håber også alt vel hos jer, hav en dejlig weekend, kram fra mig :-)
Slet