(Sponsoreret)
De langtidsbagte gule lemonade tomater fra Pedersens Udvalgte står fint konserverede i god olivenolie i mit køleskab og i går lavede jeg så denne lækre gule tomatpesto af en lille portion af tomaterne, mmmm!
Den gule pesto er lækker intens og sød, men med syrlige toner af citrussmag, da tomaten, som faktisk er lige så sød som en rød cherrytomat, har en lille eftersmag af citrus. Citrussmagen træder især frem i denne pesto, som vi er blevet helt vilde med hjemme hos os.
Tomatpesto, 1 mellemstort glas:
100 g. langtidsbagte tomater
4 stilke basilikum
30 g. god peccorino eller parmesanost
30 g. pinjekerner
god koldpresset olivenolie
Fremgangsmåde:
Rist pinjekernerne på en tør pande, lad dem afkøle.
Blend de langtidsbagte tomater med ost, pinjekerner og basilikum, til massen er homogen, men den må gerne være grov.
Spæd til med olivenolie til den konsistens du foretrækker.
Smag til med salt, måske behøver du ikke tilsætte salt, da osten er ret salt.
Opbevar pestoen på køl i tætsluttende glas og overhæld den med olivenolie, olien forsegler så pestoen kan holde sig i 7-14 dage.
Nyd den på ristede brød, i pasta eller lign.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar