onsdag den 10. maj 2017

Madeleines


Eftermiddagen er gået med at bage disse fine franske kager, sammen med junior på syv år og hans veninde.
Valget faldt på madeleines, da jeg har den fineste franske form, købt for tre år siden af Stine hos Idylidyl og som endnu, indtil i dag - har ligget ubrugt hos mig.
Faktisk har jeg aldrig tidligere smagt madeleines, så opskriften her, er stykket sammen af en gammel fransk opskrift, som jeg har ændret lidt på, ved bl.a. at tilføje mandelmel til dejen, samt udskifte citron med appelsin.
Kagerne var et hit blandt børnene og den øvrige familie.

Madeleines ca. 12 stk.

2 æg
2 dl. sukker
revet skal fra en øko. appelsin
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
4 spsk. skyr
125 g. blødt smør
50 g. mandelmel (blendede mandler)
100 g. sigtet speltmel (kan erstattes af hvedemel)

Ydermere: smør til at smøre formene og flormelis til at sigte over kagerne.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 185 grader, alm. ovnvarme.

Vask appelsinen grundigt.

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt vaniljesukker, mandelmel, bagepulver, skyr og revet appelsinskal.
Rør det bløde smør i og vend til sidst melet i,.

Smør formene godt med smør og drys dem med sukker (sukkeret medvirker til, at kagerne nemmere slipper formene)
Fyld dejen i formene, men fyld kun 2/3 op, da kagerne hæver en del.

Bag kagerne i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er fine og gyldne på overfladen.

Lemp dem forsigtigt ud af formene, når de er afkølet en smule. Drys med flormelis og server dem lune.
Opbevares i tætsluttende beholder derefter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar