Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
lørdag den 23. februar 2013
Stegte indiske ris
Disse ris fungerer som tilbehør til indiske retter, eller som selvstændig ret, tilsat stegt kylling, lam eller okse.
Stegte ris til 4 pers.:
8 dl. kogte (fuldkorns)basmatiris
1 dl. pinjekerner
1 finthakket løg
1 dl. lyse rosiner
evt. en finthakket rød chili
1 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
1/2 tsk. cayennepeber
10 kardemommekapsler
2 kanelstænger
salt og peber
Svits løget i en wok til det begynder at tage farve. Tilsæt rosiner, pinjekerner, chili og krydderier og rør rundt i et par minutter. Tilsæt ris og lad det svitse i 10 min. imnes du jævnligt rører i det.
Smag til med salt.
Nb. kardemommekapslerne kan ikke spises, de er ligesom kanelstængerne smagsgivere og kan fiskes op ved serveringen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar