Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
mandag den 11. februar 2013
Paprikakylling med broccoli og pinjekerner
Kylling, paprika, broccoli og pinjekerner klæder hinanden rigtig godt. Den syrlighed som creme fraichen tilføjer saucen er jeg helt vild med. Det er en ret stor mængde paprika der skal bruges til saucen, men det skal være sådan.
Server ris eller kartofler til retten og evt. en god salat.
4 pers.:
8 kyllingelår med overlår
2 broccoli, delt i buketter
2 løg, hakkede
4 fed hvidløg, hakkede
6 spsk. paprika
1, 5 dl. hønsefond/bouillon
2 dl. tør hvidvin
5 dl. creme fraiche 18 % (eller 38%)
50 g. pinjekerner, ristet på en pande
salt og peber
Tilbehør: ris eller kartofler og evt. en god salat.
Steg kyllingelårene gyldne i lidt olivenolie på en pande ad to omgange. Læg dem i et stort ovnfast fad.
Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie til de er gyldne. Tilsæt hvidvin og lad det koge et par minutter.
Tilsæt paprika, hønsefond og creme fraiche og lad saucen simre uden låg i 10 min. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen over kyllingelårene og sæt fadet i en 190 graders varm ovn i 45 min.
Når fadet er taget ud af ovnen damper du broccolien i 2 min. i en gryde under låg.
Server med broccoli og et drys af ristede pinjekerner samt det valgte tilbehør.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mmmm der her skal på madplanen næste uge, lige med lidt ris til :-)
SvarSletMen 6 SPISESKEFULDE paprika lyder af lidt meget, men den er måske go nok? :-)
Jamen det er også en rigtig lækker ret ! Og jo den er go´ nok, der skal bruges 6 spsk.! Hvis du kan finde paprika hos en etnisk købmand, så er det langt billigere end i F.eks. Brugsen. Pas blot på, at du ikke svitser paprikaen, så bliver den bitter :-)
SletOk, tak for tips :-)
SvarSletHej! kan man bruge noget andet istedet for hvidvin?
SvarSletHej, ja Martini, men hvis du mener at den skal være alkoholfri, kan du bruge lidt æbleeddike, bare 1/2 dl. :-)
Slet