Retten er lavet efter inspiration fra Thomas Rodes bog "Stenalderkost" jeg har dog byttet andehjerter og kråser ud med hakket oksekød, af den grund, at det er nemmest at opdrive. Har også ændret lidt på forholdet af ingredienser.
Lækker ret !
4 pers.
500 g. hakket oksekød
150 g. økologisk bacon, hakket
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1/4 knoldselleri
1 porre
200 g. champignoner
1 dl. tørrede karljohansvampe
1 spsk. timian
1 spsk. oregano
2 spsk. sherry-eddike
2 dl. kraftig hønsefond eller kalvefond
2 dåser hakkede øko. tomater
2 laurbærblade
salt og peber
Drys: masser af friskrevet parmesan
Tilbehør:
Grøntsags "Spaghetti" af:
hvidkål
squash
gul peber
rød peber
porrer
kinaradisse
Har ikke angivet mængde, men der skal bruges en hel del til 4 pers. da grøntsagerne falder ret meget sammen under stegningen.
Sæt karljohansvampene i blød i 30 min.
Svits først bacon i en gryde. Tag det op og svits oksekødet i lidt olivenolie.
Kør alle grøntsagerne (dog ikke karljohansvampe) gennem en kødhakker eller en foodprocessor. Hvis du ikke har nogle af delene, så riv dem på et rivejern.
Tilsæt grøntsagerne samt hakkede tomater, eddike, karljohansvampe, bouillon, bacon og krydderier til kødet. Lad det simre en time ved svag varme under låg.
Lav imens grøntsagerne til "spaghettien".
Del squash i 4 dele på langs. Fjern den midterste del med kernerne og brug en kartoffelskræller til at lave lange strimler.
Skær hvidkål og peberfrugter i lange tynde strimler.
Skær porre i lange tynde strimler og skyl dem grundigt
Kinaradisse slices også med kartoffelskræller.
Varm lidt olivenolie på en stor pande eller wok. Svits grøntsagerne indtil de falder sammen og får konsistens som bløde løg. Drys med salt og peber.
Smag kødsaucen til med salt og peber. Server oven på grøntsags "spaghettien" og drys et godt lag revet parmesan over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar