Den færdige kage med vanilleis
Marmoreret og klar til ovnen
Denne kage lavede Louisa Lorang i morgen-tv forleden. Den mandlige studievært ytrede at det var den bedste kage han nogensinde havde smagt, så tænkte at den måtte jeg bare prøve at bage.
Jeg synes egentlig ikke at den smager af cheesecake, men den smager som en god intens brownie. Måske har jeg rørt osten for godt ind i kagen ? Du kan jo prøve dig frem.
Var lidt i tvivl om, om mandlerne skulle hele i kagen, men jeg hakkede dem groft.
Nok til 6-8
125 g smør
100 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 æg
2 dl mel
2 spsk. kakaopulver
100 g mandler
200 g flødeost
1 dl sukker
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme. Tag det af varmen og pisk sukker og æg luftigt. Pisk den lune chokolade i og bland mel og kakaopulver. Sigt det i chokolademassen og rør det godt sammen. Tilsæt mandler.
Smør en springform (22 cm), læg et stykke bagepapir i bunden og smør også det. Hæld kagemassen i formen.
Smør en springform (22 cm), læg et stykke bagepapir i bunden og smør også det. Hæld kagemassen i formen.
Pisk flødeost, sukker, æggeblomme og vaniljesukker med en elpisker.
Dryp store klatter af ostemassen oven i browniemassen. Marmorér kagen ved at trække en kniv igennem den.
Bag kagen ved 175 grader i cirka 40-50 minutter, eller til den har sat sig.
Bag kagen ved 175 grader i cirka 40-50 minutter, eller til den har sat sig.
Lad kagen køle af og sæt den i køleskabet. Lad være med at dække den til, før den er helt kold. Skær den i firkanter og servér straks med friske bær og måske vaniljeis.
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar