søndag den 12. december 2021

Langtidsstegt Ribbensteg

 


Er Du til kamsteg eller ribbensteg?

Jeg sværger til ribbensteg, da den er mest saftig. Find en mager udskæring og langtidssteg den, så smelter meget af fedtet væk under tilberedningen og Du får det saftigste kød. 

Køb kød af god kvalitet, både for smagens skyld og for dyrevelfærd. En glad og fri gris smager virkelig så meget bedre end en konventionel. 

Opskrift:

1 mager ribbensteg 

Salt og peber

Fløde, ribsgelé, kulør, maizena. 

Fremgangsmåde: 

Tjek om sværene er skåret helt igennem. Ellers skær dem igennem.

Læg stegen i en ovnbradepande med sværen nedad. Hæld kogende vand ved, til det står halvt op om stegen. Salt stegen på undersiden. 

Sæt stegen i en 110 grader varm ovn.

Giv stegen en time i ovnen. 

Tag den ud og salt den godt imellem sværene. Sæt et stegetermometer i, så nålen er i midten af stegen. Sæt den tilbage i ovnen (stadig ved de 110 grader) 

Når temperaturen er på 65 grader, tager du stegen ud og skruer ovnen op på 250 grader. Imens hældes fonden fra, i en lille gryde. 

Stegen stilles nu på en rist tilbage i ovnen v. 250 grader. Og steger videre til sværen er sprød. Stegen er færdig med en centrumstemperatur på ca. 80 grader.

Fjern fedtet som ligger i overfladen af fonden med en ske. 

Kog fonden lidt ind og tilsæt lidt fløde. Smag til med ribsgelé, og evt. mere salt og peber. Tilsæt kulør og jævn den lidt med maizena rørt op med vand. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar