torsdag den 23. december 2021

Årets julecocktail 2021

 


Jeg har eksperimenteret med forskellige varianter af julecocktails gennem den seneste måned og nu er jeg endelig kommet frem til en (for os) perfekt drink. 

Den smager af jul og hvis du selv vil prøve den, så skynd dig at smide julekrydderier i en whisky, så de kan nå at trække smag de næste dage. Mest optimalt er, at de trækker i en måneds tid eller gerne længere. 

Årets julecocktail 2021 til 2 pers.:

Først tager du en flaske whisky (det behøver ikke være en kostbar flaske) og smider 10 kryddernelliker, en kanelstang, revet appelsinskal fra en godt vasket øko appelsin - brug din kartoffelskræller og undgå at få for meget af det bitre hvide med, samt 6 kardemommekapsler. Lad det trække i mindst et par dage og gerne i en måned eller mere. 

4 cl. af din julekrydrede whisky

4 cl. Cointreau

6 cl. vaniljesirup

6 cl. friskpresset lime

1 frisk æggehvide

Pynt: tørret appelsin / en lille rosmarindusk, drysset med flormelis

Til glassenes kant: 2 spsk. hvidt sukker blandet med 2 spsk. vaniljesukker. 

Isterninger

Fremgangsmåde:

Hæld whisky, cointreau, vaniljesirup, lime og æggehvide i en shaker sammen med 6 isterninger. 

Ryst kraftigt i 15 sekunder..

Tryk glassenes kant ned på et stykke vådt køkkenrulle og derefter over i sukkeret blandet med vaniljesukker, så kanten bliver sukker-dekoreret (det glemte jeg så at gøre, derfor ingen sukkerkant på foto😬)

Læg en enkelt isterning i hver champagneskål. Sigt drinksene halvt fordelt i hvert glas, uden at isen du har shaket med, følger med. 

Pynt med en skive tørret (eller frisk) appelsin og en lille dusk frisk rosmarin, drysset med flormelis (sne)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar