Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
torsdag den 23. januar 2014
Chokoladekage med kokoskaramel
Denne kage blev serveret på min arbejdsplads i efteråret. Jeg kendte godt kagen fra år tilbage, hvor en tidligere svigermor af og til lavede den. Jeg husker at jeg på det tidspunkt fik opskriften, men da jeg så hvor meget fedt og sukker kagen indeholdt, havde jeg slet ikke lyst til at bage den.
Opskriften er sidenhen forsvundet, så jeg fik den lokket ud af køkkenet på min arbejdsplads, og har fedtreduceret den lidt og sukkerreduceret den MEGET! den er stadig rigeligt sød, til trods for at sukkermængden er reduceret til under det halve. Den minder lidt om drømmekage med chokoladesmag. Tænker at det er en kage som børn vil synes godt om, min fireårige er i hvert fald helt vild med den.
Chokoladekage med kokoskaramel:
200 g. sukker
4 æg
150 g. smeltet smør
150 g. mel
1 dl. kakaopulver
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. fint salt
kokoskaramel topping:
180 g. kokos
80 g. sukker
1 dl. lys sirup
1,5 dl. piskefløde
Pisk sukker og æg lyst og skummende. Bland det smeltede og afkølede smør i.
Bland alle de tørre dele og sigt det i dejen. vend det sammen med lette tag.
Fordel dejen i en bageform på ca. 35 x 23 cm. beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ca. 12 min. ved 200 grader (ikke varmluft) Lav toppingen imens kagen bager.
Topping:
Varm fløde, sukker og sirup i en gryde. Når det er varmt rører du kokos i.
Fordel toppingen oven på kagen og bag videre i ca. 10 min. eller indtil toppingen er gylden og knasende.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar