fredag den 22. november 2013

Bagte rodfrugter med perlebyg og tahindressing


Jeg så fornylig en opskrift i magasinet "Smag" som lignede denne, blot med lidt andre ingredienser, og tænkte at den ville jeg lave i en lidt anderledes version, jeg elsker nemlig tahin og denne råkost er min yndlingsråkost den er nemlig også søbet ind i tahindressing.
Vi fik frikadeller som tilbehør, men det meste kød passer til.

Bagte rodfrugter med perlebyg og tahindressing 4 pers.:

1 kg. blandede rodfrugter - gulerod, pastinak, rødbede og jordskok
3-4 spsk. madolie
2 tsk. groft salt
2 tsk. stødt spidskommen
150 g. perlebyg
kernerne af 1/2 granatæble
lidt hakket persille

Dressing:
1/2 dl. tahin
1/2 dl. vand
saft og skal af en økologisk citron
1 spsk. honning
1 fed hvidløg, presset
salt og peber

1/2 dl. ristede sesamfrø til drys

Vask rodfrugterne. Lad skrællen være på jordskokker, gulerødder og persillerødder, hvis den er pæn.
Skræl rødbederne og skær alle rodfrugterne i mundrette bidder.

Læg rodfrugterne i en pose egnet til madvarer, hæld olie over og massér den godt ind.

Læg rodfrugterne på et stykke bagepapir. Bland salt og spidskommen og drys det over rodfrugterne.
Bag dem i en 200 grader varm ovn i 30 min.

Kog imens perlebyggen efter pakkens anvisning.

Rør dressingen sammen, smag den til med salt og peber.

Bland de bagte rodfrugter med den kogte perlebyg i et stort fad.

Skær en rille hele vejen rundt i granatæblet, men ikke for dybt, kun lige i skrællen. Bræk det midt over og bræk kernerne ud af lamellerne. (du skal kun bruge det halve)

Hæld dressingen over rodfrugterne, drys granatæblekerner over, sammen med persille og ristede sesamfrø.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar