lørdag den 11. august 2012

Rustik & cremet tomatsuppe




Denne tomatsuppe får vi en gang om ugen hele vinteren.
Den smager rigtig dejligt og er hurtig at lave.

De to dåser tomat, kan evt. erstattes af 1 kg. friske solmodne tomater, men det er ingen skam at bruge dåsetomater, de er jo plukket solmodne, før de konserveres.
Specielt i vintersæson giver det ingen mening at bruge danske tomater uden smag, eller udenlandske eksporterede tomater, som er plukket grønne og modnes på rejsen hertil.

Rustik tomatsuppe til 4 personer:
2 dåser hakkede tomater
2 hakkede løg
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. paprika
1/2 tsk. cayennepeber
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dl. god bouillon (jeg bruger kalvefond fra Touch of Taste) mængden er i blandet forhold!
1/2 - 1 dl. fløde
2 tsk. sukker
salt og peber

1 håndfuld små grove pastaer, som koges inden de hældes i suppen.

Tilbehør:
Skyr fraiche/creme fraiche og godt brød eller croutoner til drys. Og evt. ristet torsk som jeg har lagt i midten af suppen her.

Fremgangsmåde:
Svits løg, hvidløg og basilikum i olien, til det er klaret, uden at det tager farve.
Tilsæt de to dåser tomater, samt de øvrige krydderier + sukker.
Tilsæt bouillon og lad suppen simre for svag varme under låg i ca. 15 min.

Blend suppen.
Tilsæt fløde og pasta, varm suppen igennen i 2 min. og servér med skyr eller creme fraiche på toppen.

3 kommentarer:

  1. Den MÅ prøves, tomatsupper er og bliver min favoritsuppe, hvis den da ikke lige står på nogen af de gamle supper som grønkålssuppe, gule ærter m.m.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-) Tak for din kommentar, suppen her er rigtig lækker, men de gamke supper som du nævner er også så dejlige, specielt grønkålssuppe :-) Held og lykke med suppen, kh. eva

      Slet