Vi har haft min moster og onkel på hyggeligt kaffevisit. Min onkel elsker solbær-fastelavnsboller, så det havde jeg lavet til ham i dagens anledning.
Wienerbollerne er for nemhedens skyld købt fra frost, og blot bagt færdige af mig. Den genvej er helt fin at bruge, da hjemmelavet wienerdej for nogle er en uoverskuelig tanke.
Der er en smule creme i bollerne, så du kan selv fylde dem med det fyld du foretrækker.
Tidligere har jeg lavet dem med hhv. Nutella og hindbærfyld. Nutella er og bliver min favorit. Du kan se fremgangsmåden HER!
Jeg har lavet marcipanpynt til bollerne, men du kan sagtens nøjes med at overtrække dem med smeltet mørk chokolade.
Fastelavnsboller af wienerdej med solbærfyld til 4 pers.:
4 bag-selv fastelavnsboller fra frost (evt. Hatting)
110 g. færdiglavet vaniljecreme
3 dl. piskefløde + 1 spsk. vaniljesukker
Solbærsyltetøj
20 g. hakket mørk chokolade
Pynt:
75 g. marcipan
Koncentreret solbærsaft + evt. rød pastafarve
Flormelis til drys
Chokoladehjerter
Fremgangsmåde:
Lav vaniljecremen i god tid - gerne dagen før- så den kan nå at køle helt af før du skal bruge den.
Pisk fløden til ret fast skum. Bland vaniljesukker og vaniljecreme i. Smag fløden til med lidt solbærsyltetøj.
Flæk bollerne på midten. Læg 2 spsk. solbærsyltetøj i midten af hver bolle.
Top med flødecremen. Brug evt. en sprøjtepose med stor stjernetylle. Gem lidt fløde til at toppe bollerne med. Drys den hakkede chokolade over flødecremen.
Sprøjt også flødecreme over syltetøjet inden du lukker bollen.
Læg den øverste top af bollen på og drys med lidt flormelis gennem en sigte.
Ælt marcipanen med lidt koncentreret solbærsaft, flormelis samt evt. lidt rød pastafarve. Rul ud og udstik enten i blomster eller bare runde cirkler.
Fastgør marcipanen på toppen af bollerne med 1 tsk. flødecreme. Pynt med lidt flødecreme øverst på marcipanen samt evt. 1 chokoladehjerte som jeg har gjort.
Bollerne opbevares på køl til de skal nydes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar