torsdag den 28. januar 2021

Fastelavnsboller af wienerdej med nutella & nougatmousse samt hindbær & remonce

 


Her nutellaversionen, pyntet med små chokolade-skildpadder, ristede hasselnødder, rosenblade, smeltet 70% chokolade og nutellastriber😋

Jeg har længe haft lyst til, at lave rigtige fastelavnsboller, på wienerdej og med fyld af flødecreme, og i nat fik jeg udtænkt hvad der skulle imellem bollerne, selvfølgelig to af mine yndlingssmage, nemlig nutella og hindbær, men dog ikke i samme bolle. Sådan kan jeg tit ligge vågen om natten og udtænke sammensætninger og smage når nye opskrifter opstår. 

Jeg besluttede mig også for i nat, at jeg hellere måtte spare på kræfterne og købe en bag-selv-bolle og det viste sig at være en klog disponering, for jeg var ikke blevet færdig til min kaffegæst kom, hvis jeg havde skullet lave en wienerdej fra bunden, som jo bekendt er en tidskrævende affære. 

Jeg skal nok lave en opskrift på en wienerdej på et senere tidspunkt. 

Bollerne blev nydt sammen med min veninde Trine i dag over et par timer med god snak og kaffe. Det er vist noget vi alle har brug for i denne tid, hvor hvor ens sociale liv er sat på stand by. 

Bollen med nutella var vores begges favorit. 

8 wienerfastelavnsboller. (4 med nutella & nougatmousse samt 4 med remonce og hindbærskum) :

8 fastelavnsboller med cremefyld fra supermarkedet findes på frost. 

Nougatmousse: 

100 g. blød nougat

2 æggeblommer

1 æggehvide + 1 spsk. sukker

2 dl. piskefløde

Hindbærfløde: 

3 dl. piskefløde

3 spsk. hindbærmarmelade 

1 spsk. vaniljesukker 

1 spsk. koncentreret hyldebærsaft (kan udelades men giver en flot farve)

Remonce:

50 g. blødt smør

50 g. revet marcipan

30 g. flormelis 

Fyld:

Hindbærmarmelade og nutella

Pynt: 70% chokolade, hakkede pistacier, blå violer, skovsyre

Marcipan, indfarvet med rød pastafarve og æltet med lidt flormelis, udstykket i cirkler, friske hindbær

Fremgangsmåde: 

Bag bollerne efter pakkens anvisning. Afkøl dem helt og skær dem over på midten. 


Nougatmousse: smelt nougaten i microovnen, eller forsigtigt ved lav varme i en lille gryde. Afkøl til “lillefingervarmt” rør æggeblommerne sammen med nougaten. 

Pisk æggehviden stiv. Tilsæt 1 spsk. sukker og pisk igen. 

Pisk fløden til fast skum. Bland forsigtigt de tre dele sammen. 

Sæt nougatmoussen på køl. 

Lav så hindbærfyldet;  rør remoncen sammen. 

Pisk fløden til skum. Bland hindbærmarmelade, vaniljesukker  og hyldebærsaft i. Saml bollen: Læg 1 spsk. remonce i midten af bollen og 1 tsk. hindbærmarmelade ovenpå. Fyld din hindbærflødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle og læg flødeskummet i fine “dutter rundt om remoncen, ud til kanten af bollen. Læg toppen af bollen på og drys lidt flormelis gennem en sigte. Pynt med en marcipancirkel og lidt fløde samt et friskt hindbær. 

Saml nutellabollen; sæt glasset med nutella i microovnen i ca. 5-10 sekunder. Så bliver den mere flydende og nemmere at arbejde med. (Du skal sikre dig, at der ikke er rester af folie på glassets kant, så gnistrer det) Læg 1-2 spsk. nutella i midten af hver bolle. Fyld nougatmoussen i en sprøjtepose og læg den i en ring udenom nutellaen. Den øverste del af bollen dekoreres med smeltet mørk chokolade og drysses med hakkede pistaciekerner og blå violer. Når chokoladen er størknet samles bollen. 

Opbevar bollerne på køl indtil de skal nydes. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar