I aftes fik vi denne frikassé i en lidt hurtig version med kylling i stedet for den traditionelle med kalv, som virkelig også smager skønt, men kalv kræver lidt længere tilberedning.
SOMMERFRIKASSÉ rigeligt til 2 sultne voksne;
1 pakke kyllinge inderfilet (ca. 200 g.)
6 små nye sommergulerødder
1 håndfuld bønner
3 dl. fine ærter (gerne fra frost)
2 dl. vand
1 stor spsk. mel
1 dl. piskefløde
Salt og friskkværnet peber
1 stykke frisk peberrod
Lidt friske dildkviste
Tilbehør: nye danske kartofler eller kogt perlespelt
Fremgangsmåde:
Nip bønnerne og damp dem i saltet vand i 4 minutter under låg. Tilsæt ærterne og varm dem med 1 minut. Dræn vandet fra i en sigte og lad det stå på køkkenbordet til du skal bruge det.
I en dyb pande eller gryde smeltes 1-2 spsk. smør. Steg kyllingeinderfileterne (evt. delt i to) i smørret og tilsæt gulerødder i stykker på ca. 3-4 cm. og steg dem med et par minutter. Strø
mel på og ridt det med 1 minuts tid. Hæld 2 dl. vand på. Lad vandet reducere lidt og tilsæt fløden. Kog langsomt op og når sovsen tykner lidt tilsættes bønner og ærter og det hele varmes igennem.
Smag til med
Salt, peber og friskrevet peberrod.
Servér med et drys frisk dild.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar