Min 10 årige søn ville så gerne prøve at lave flødekarameller i går, så det blev et lille aftenprojekt for ham og jeg.
Det kræver et sukkerthermometer og en god portion tålmodighed, men så får du også de dejligste bløde karameller til gengæld.
Vi har brugt Mette Blomsterbergs opskrift og tilsat maldon salt. Saltet kan du sagtens udelade, men det giver større smag i karamellerne.
Hjemmelavede flødekarameller
1/2 liter piskefløde
250 g. hvidt sukker
125 g. glucosesirup
Flagesalt
Fremgangsmåde:
Hæld alle tre ingredienser i en gryde med tyk bund.
Kog langsomt op, imens du er ved gryden og rører rundt, så det ikke brænder på. Karamellen skal simre langsomt ved jævn varme. Det tager lang tid, så vær tålmodig og hold øje med det.
Temperaturen skal op på 122 grader før den er klar. Men vigtigst af alt, skal karamellen være mørk, gylden og sej, og slippe grydens bund. Når den er det, er den færdig.
Hæld karamelmassen i en beholder på ca. 18 x 18 cm. foret med bagepapir som er penslet med mad-olie. Og drys evt. lidt flagesalt på toppen. Afkøl karamellen helt inden du skærer den ud - gerne natten over.
Hvis karamellerne skal foræres væk, kan du pakke dem ind enkeltvis i cellofan eller små stykker bagepapir.
Du kan også overtrække karamellerne med mørk eller lys chokolade, det smager så godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar