lørdag den 9. september 2017

Pestokartofler


Hvert år til vores vejfest her hvor vi bor, har min søde nabo Anja, de lækreste pestokartofler med til den fælles buffet, og i år var ingen undtagelse.
Og fordi de smager så godt, har jeg nu forsøgt at lave dem selv, her både i en rød- og grøn version.
Kartoflerne kan nydes til al slags kød, eller som snack med en god aioli eller mayo som dip.
I aftes fik vi dem som tilbehør til spareribs.

Det er vigtigt at bruge friske pestoer! jeg kan anbefale Løgismoses Pesto Rosso og Pesto Verde, som findes på køl i Netto, eller REMA 1000´s friske varianter, som produceres i Italien, de er virkelig også gode.

Pestokartofler til 4 personer:

1 kg. kartofler
100 g. frisk rød pesto
100 g. frisk grøn pesto
Parmesanost til gratinering

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub kartoflerne godt, men behold skrællen på.
Skær dem i tynde både og fordel dem ligeligt i to fryseposer. Hæld den røde pesto i den ene pose og den grønne i den anden.
Massér pestoen ind i kartoflerne og hæld dem ud på hver sin bageplade beklædt med bagepapir.
Riv et gavmildt lag parmesanost ud over kartoflerne.

Bag kartoflerne i ca. 40 minutter, eller indtil de er sprøde og lækre. Hold øje med dem undervejs så de ikke branker, især kartoflerne med den røde pesto skal du være obs på, da pestoen har et højere sukkerindhold end den grønne og derfor let branker i slutningen af tilberedningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar