onsdag den 13. september 2017

Fine små pastelfarvede marengs-kys


Vi fik pariserbøf i søndags, så jeg havde 5 æggehvider til overs i køleskabet, som i formiddags er blevet tryllet om til disse små fine kyskager, som junior får lov at dele rundt i klassen i morgen.

Kagerne kan også bruges som pynt på lagkager eller isdesserter.

De lyserøde kager er der ikke frugtfarve i, det er udelukkende frysetørrede hindbær som giver den fine farve -og smag!
Du kan evt. tilsætte lidt lakridspulver til den neutrale marengs, eller andre frysetørrede bær.

4 ovnplader mini-kys:
5 æggehvider
250 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker

Tilsætning:
Frysetørret hindbær, raspet gennem en sigte
frugtfarver
guldstøv

Fremgangsmåde:
Pisk hviderne næsten stive med en smule af sukkeret, tilsæt resten af sukkeret og pisk længe, til massen er sej.

Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Del marengsmassen i tre portioner (hvis du ønsker flere farver eller smage)
Tilsæt hindbærpulver (uh, det smager godt) smag til hvor meget du synes der skal i. Til 1/3 portion tilsatte jeg 4 spsk. hindbærpulver.
Frugtfarve tilsættes i den mængde du ønsker.

Sprøjt marengsene ud på bagepapir på 4 ovnbradepander, gerne med en pæn tylle. Husk at sætte dem med lidt mellemrum, da de hæver lidt under bagningen.

Bag dem i 1 time og afkøl dem helt inden de puttes i dåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar