Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
fredag den 15. januar 2016
Bønnesalat med tuncreme
Her er en grøn version af Vitello Tonnato, hvor kalvekødet er skiftet ud med stangbønner.
Salaten kan serveres som selvstændig frokostret, eller som forret.
Bønnesalat med tuncreme, forret til 6 personer:
400 g. stangbønner - findes friske i Lidl i denne tid
1 dåse cannellinibønner, eller butterbeans
Marinade til cannellinibønner:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 fed hvidløg, presset
3 spsk. hakket persille
salt og peber
Tuncreme:
2 dåser tun i olie
4 spsk. god mayonnaise, evt. Hellmanns
4 spsk. 9 % creme fraiche
2 spsk. kapers
salt og peber
pynt: kapers og persille samt friskkværnet sort peber
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld marinaden over cannellinibønnerne og lad dem marinere i mindst 1 time.
Nip/skær stilken af stangbønnerne og kog dem i saltet vand i 3 minutter. Overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af i en sigte.
Læg bønnerne på et rent viskestykke og dup dem tørre. Læg dem i et serveringsfad.
Blend tun med mayonnaise og kapers til en glat masse. Rør creme fraiche i og smag til med salt og peber.
Fordel de fleste af de marinerede cannellini bønner over de kogte stangbønner (gem 2 spsk. til pynt)
Bred tuncremen ud over bønnerne. Top med resten af de marinerede bønner samt lidt hakket persille og lidt kapers. Server med det samme, eller opbevar salaten på køl til den skal spises.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar