lørdag den 17. januar 2015

Koteletter i fad


Her er opskriften på en helt klassisk gang koteletter i fad.

Jeg foretrækker at bruge nakkekoteletter til retten, de bliver med garanti møre, i modsætning til koteletter skåret af svinekam, som godt kan blive tørre og seje.

Jeg laver altid en stor portion, så der er til 2 dage, retten bliver nemlig kun bedre af at trække natten over.

Koteletter i fad til 4 personer i 2 dage:

1,5 kg. magre nakkekoteletter
2 store løg, hakkede
400 g. champignoner i skiver
2 store gulerødder, i skiver
2 dåser flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g.)
1/2 dl. kalvefond (evt. Touch og Taste - fås i de fleste supermarkeder)
1 spsk. paprika
1 spsk. basilikum
1 tsk. sukker
2 dl. piskefløde
salt og peber
parmesanost

150 g. bacon - steges separat og toppes på den færdige ret.

Tilbehør: ris, salat eller grøntsager.

Krydr koteletterne med salt, peber og paprika. Steg dem i olivenolie et par minutter på hver side i en høj pande.
Læg dem i et stort ovnfast fad.

Svits champignoner og løg i den samme pande. Hæld det over koteletterne.



Sauce: flåede tomater, tomatpuré, gulerødder, kalvefond, sukker og krydderier blandes i panden og småsmirer i 15 minutter uden låg. (jeg skærer toppen af hver flåede tomat og trevler hver enkelt i 3-4 strimler på langs)

Kog risen.

Når saucen har simret i 15 minutter, tilsættes fløden. Saucen simrer videre i 5 minutter og der smages til med salt og peber og evt. lidt ekstra sukker.

Hæld saucen over koteletterne. Drys lidt friskrevet parmesan over og sæt fadet i ovnen i 40 min. ved 200 grader.



Steg bacon og lav salat imens.

Læg baconskiver over den færdige ret


Server med ris, salat eller grøntsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar