Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
torsdag den 22. januar 2015
Kikærterösti
Planen var egentlig, at forsøge, at lave nogle vegetarbøffer til burgere, men kom for sent i gang, til at kunne nå, at bage burgerboller, så det endte med disse rösti i stedet for. Jeg har tilsat lidt estragon, det giver er dejlig smag synes jeg. Du kan servere röstierne som tilbehør til en god salat og en spread eller dressing, eller servere kød til, som vi fik dem i aftes.
Kikærterösti ca. 12 stk.
1 dåse kikærter, drænet for vand
300 g. blandede rodfrugter, f.eks. selleri, rødbede, persillerod og gulerod
200 g. squash
1 spsk. tørret estragon
3 spsk. mel
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Solsikke- eller olivenolie til stegning.
Kør kikærterne til mos i en foodprocessor eller med stavblender.
Riv alle rodfrugterne.
Her er det dejligt med en lille køkkenhjælper :-)
Bland kikærtemos med revne rodfugter og krydderier. Brug hænderne, til at kramme massen sammen, så den bliver formbar.
Varm olien op i en pande. Der skal være ca. 1/2 cm. olie i panden.
Læg röstierne i klatter på panden. Pres dem flade efter et par minutters stegning, på den måde undgår du porøse kanter, og de holder sig bedre i deres form. Steg dem ved middel varme i 7-8 minutter, vend dem og giv dem samme tur på den anden side.
Læg röstierne på køkkenrulle.
Server med en god salat og evt. en dressing du godt kan lide. Vi fik cremefraichedressing til, samt stegt kyllinge-inderfilet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar